4(69)
Pasta bolognese – valmista elämäsi paras kastike hitaasti haudutellen
3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h
Pasta bolognese on parhaimmillaan, kun kastiketta malttaa hauduttaa tarpeeksi pitkään. Tee kastiketta samalla vaivalla iso padallinen, sillä bolognese rakastaa uudelleen lämmitystä eikä pahastu pakastamisesta.
25.7.2005
 |
Maku
Reseptin ainekset
10 annosta
Bolognese-kastike
2isoa sipulia
5valkosipulinkynttä
150 gpekonia
150 gselleriä
2–3porkkanaa
1 kgnaudan jauhelihaa (17 % rasvaa)
1 rklsilputtua rosmariinia
3 rkltomaattipyreetä
2 rkloliiviöljyä
2 prk (á 400 g) säilyketomaatteja
3 dlvalkoviiniä
2 dlvettä tai lihalientä
1 rkloreganoa
2 tltimjamia
1 tlsokeria
1 tlmustapippuria
½ tlchilirouhetta
½ tlsuolaa
Tarjoiluun
750 gspagettia
1 rkloliiviöljyä
(parmesaania)

Pasta bolognese valmistuu näin:

  1. Kuori ja silppua sipulit. Saksi pekoni pieniksi paloiksi. Kuutioi tai raasta juurekset.
  2. Paista jauheliha ja pekoni parissa erässä paistinpannulla, siirrä pataan. Kuullota kasvikset, rosmariinisilppu ja tomaattipyree öljyssä ja lisää lihan joukkoon.
  3. Kaada pataan säilyketomaatit ja riko niitä kauhalla padan reunoja vasten. Lisää viini ja pari desiä vettä tai lihalientä sekä mausteet. Käytä tässä vaiheessa kastikkeeseen kohtuudella suolaa ja lisää sitä vasta melkein valmiiseen kastikkeeseen tarpeen mukaan.
  4. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä 3 tuntia. Sekoittele välillä ja tarkista, kaipaako kastike lisää nestettä.
  5. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaisesti suolalla maustetussa, väljässä vedessä, valuta ja mausta öljytilkalla.
  6. Lisää halutessasi kastikkeeseen loppupuolella vielä oreganoa, jonka maku hiipuu pitkän hauduttamisenaikana. Valmis bolognese on puuromaisen sakeaa.
  7. Sekoita kastike ja spagetti. Tarjoa halutessasi parmesaanin kanssa.
2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo