Maku

Pasta bolognese

1 h 30 min
4
2

Pasta bolognese

MU
2
4
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Antti Hallakorpi
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 1/4 kpljuuriselleriä
  • 2 kplporkkanaa
  • 2 kplsipulia
  • 6 kplvalkosipulinkynttä
  • 170 gpekonia
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1000 gnaudan paistijauhelihaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1200 gtomaattimurskaa
  • 4 dlvettä
  • 3 dlpunaviiniä
  • 1 1/2 rkllihafondia
  • 6 rklpersiljaa (silputtuna)

Tarjoiluun

  • 750 gspagettia
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 100 gparmesaanijuustoa (raasteena)

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Kuori selleri, porkkanat, sipulit ja valkosipulinkynnet. Raasta juurekset ja sipuli karkeaksi. Viipaloi tai hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna pekoni.

Kuumenna öljy isossa, paksupohjaisessa kattilassa tai paistokasarissa. Ruskista jauheliha murumaiseksi parissa, kolmessa erässä ja siirrä sivuun odottamaan. Ruskista hienonnettu pekoni ja lisää kasvikset joukkoon. Kypsennä sekoitellen noin 5 minuuttia.

Lisää ruskistettu jauheliha, mausteet, tomaattimurska, vesi, viini ja fondi. Nosta kansi päälle ja anna hautua miedolla lämmöllä 1–4 tuntia. Mitä pidempään haudutat, sen parempi maku.

Sekoita persiljasilppu kastikkeeseen. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaisesti suolalla maustetussa, väljässä vedessä, valuta ja mausta öljytilkalla.

Sekoita kastike ja spagetti. Tarjoa parmesaanin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä