Neljä yhdellä iskulla
Helppo lohi-sitruunapasta – valmistele neljä lounasta näppärästi kerralla pieniin lasivuokiin
 30 min
{
Aktiivinen  10 min
Passiivinen  20 min
Maukasta lohi-sitruunapastaa valmistuu helposti neljä pikkuvuokaa kerralla. Sekoita kirjolohikuutiot, tortelliinit, kasvikset ja muut ainekset suoraan lasivuokiin ja paista 20 minuuttia uunissa. Jäähdytä, peitä kannella ja sujauta jääkaappiin. Lämmitä ja nauti, kun on lounaan aika!
Reseptin ainekset
4
400 g
kirjolohta 
1 
luomusitruuna 
250 g
vihreitä papuja (haricot)
1 rkl 
rypsiöljyä  (vuoan voiteluun)
250 g
tortelliineja (esim. pinaatti-ricotta)
200 g 
tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti)
2 dl
kasvislientä 
80 g
babypinaattia 
½ tl
suolaa 
½ tl
mustapippuria 
Lohi-sitruunapasta – ohje:
- Poista kirjolohesta nahka ja mahdolliset ruodot. Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Poista pavuista kanta. Leikkaa pavut muutamaan osaan.
 - Voitele neljä pientä uunivuokaa (1 l) öljyllä.
 - Jaa vuokiin tortelliinit, tuorejuusto, kasvisliemi, pinaatti, pavut sekä sitruunankuori ja -mehu. Sekoita. Lisää päällimmäiseksi lohikuutiot ja ripottele niiden pinnalle suolaa ja pippuria.
 - Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
 
Vinkki!
Voit paistaa lohi-sitruunapastan halutessasi yhdessä isossa uunivuoassa. Uunipastan sekaan sopii sujauttaa myös muita nuupahtamisvaarassa olevia nopeasti kypsyviä kasviksia sekä yrttejä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
