Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Neljä yhdellä iskulla

Helppo lohi-sitruunapasta – valmistele neljä lounasta näppärästi kerralla pieniin lasivuokiin

30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 20 min

Maukasta lohi-sitruunapastaa valmistuu helposti neljä pikkuvuokaa kerralla. Sekoita kirjolohikuutiot, tortelliinit, kasvikset ja muut ainekset suoraan lasivuokiin ja paista 20 minuuttia uunissa. Jäähdytä, peitä kannella ja sujauta jääkaappiin. Lämmitä ja nauti, kun on lounaan aika!

27.10.2025
Reseptin ainekset
4
400 g
kirjolohta
1
luomusitruuna
250 g
vihreitä papuja (haricot)
1 rkl
rypsiöljyä (vuoan voiteluun)
250 g
tortelliineja (esim. pinaatti-ricotta)
200 g
tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti)
2 dl
kasvislientä
80 g
babypinaattia
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria

Lohi-sitruunapasta – ohje:

  1. Poista kirjolohesta nahka ja mahdolliset ruodot. Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Poista pavuista kanta. Leikkaa pavut muutamaan osaan.
  2. Voitele neljä pientä uunivuokaa (1 l) öljyllä.
  3. Jaa vuokiin tortelliinit, tuorejuusto, kasvisliemi, pinaatti, pavut sekä sitruunankuori ja -mehu. Sekoita. Lisää päällimmäiseksi lohikuutiot ja ripottele niiden pinnalle suolaa ja pippuria.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Vinkki!

Voit paistaa lohi-sitruunapastan halutessasi yhdessä isossa uunivuoassa. Uunipastan sekaan sopii sujauttaa myös muita nuupahtamisvaarassa olevia nopeasti kypsyviä kasviksia sekä yrttejä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt