Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Pastojen parhaimistoa

Kesäkurpitsa-kantarellipasta hurmaa silkinpehmeällä kastikkeella ja paistetuilla kantarelleilla – yksinkertaista, mutta häkellyttävän hyvää!

30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 10 min

Kesäkurpitsasta, kermasta ja tuorejuustosta syntyy vihreä, silkkinen pastakastike. Päälle lisätään paistettuja kantarelleja ja vähän lisää kesäkurpitsaa. Täydellinen kasvispasta!

23.7.2025
Reseptin ainekset
4 annosta
Kesäkurpitsakastike
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
1 (noin 300 g)
kesäkurpitsa
1 rku
basilikaa
2 dl
kuohukermaa
100 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl
sitruunanmehua
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Kantarellipaistos
1 l (noin 200 g)
kantarelleja
2
valkosipulinkynttä
1
pieni kesäkurpitsa
½ dl
tuoretta timjamia
4 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
punaviinietikkaa
½ tl
suolaa
Lisäksi
300–400 g
pastaa

Kesäkurpitsa-kantarellipasta – ohje:

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Raasta kesäkurpitsa raastimen isolla terällä. Hienonna basilika.
  2. Laita kerma ja sipulit kattilaan, keitä 5 minuuttia. Sekoita tuorejuusto ja kesäkurpitsaraaste joukkoon. Hauduta 5 minuuttia. Lisää basilika ja soseuta ainekset tasaiseksi kastikkeeksi. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla.
  3. Puhdista ja revi sienet pienemmiksi paloiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Leikkaa kesäkurpitsa suupaloiksi.
  4. Kuumenna öljy pannulla, paista sieniä 5 minuuttia niin, että niistä irronnut neste keittyy kasaan ja sienet ruskistuvat. Lisää valkosipulit, timjamit ja kesäkurpitsa pannulle, paista hetki. Lisää etikka ja anna sen kiehahtaa. Mausta paistos suolalla.
  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi pasta, laita se takaisin kattilaan ja sekoita kastike pastan sekaan. Lusikoi lämmintä sienipaistosta pasta-annosten päälle.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt