


Pastojen parhaimistoa
Kesäkurpitsa-kantarellipasta hurmaa silkinpehmeällä kastikkeella ja paistetuilla kantarelleilla – yksinkertaista, mutta häkellyttävän hyvää!
30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 10 min
Kesäkurpitsasta, kermasta ja tuorejuustosta syntyy vihreä, silkkinen pastakastike. Päälle lisätään paistettuja kantarelleja ja vähän lisää kesäkurpitsaa. Täydellinen kasvispasta!
Reseptin ainekset
4 annosta
Kesäkurpitsakastike
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
1 (noin 300 g)
kesäkurpitsa
1 rku
basilikaa
2 dl
kuohukermaa
100 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl
sitruunanmehua
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Kantarellipaistos
1 l (noin 200 g)
kantarelleja
2
valkosipulinkynttä
1
pieni kesäkurpitsa
½ dl
tuoretta timjamia
4 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
punaviinietikkaa
½ tl
suolaa
Lisäksi
300–400 g
pastaa
Kesäkurpitsa-kantarellipasta – ohje:
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Raasta kesäkurpitsa raastimen isolla terällä. Hienonna basilika.
- Laita kerma ja sipulit kattilaan, keitä 5 minuuttia. Sekoita tuorejuusto ja kesäkurpitsaraaste joukkoon. Hauduta 5 minuuttia. Lisää basilika ja soseuta ainekset tasaiseksi kastikkeeksi. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla.
- Puhdista ja revi sienet pienemmiksi paloiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Leikkaa kesäkurpitsa suupaloiksi.
- Kuumenna öljy pannulla, paista sieniä 5 minuuttia niin, että niistä irronnut neste keittyy kasaan ja sienet ruskistuvat. Lisää valkosipulit, timjamit ja kesäkurpitsa pannulle, paista hetki. Lisää etikka ja anna sen kiehahtaa. Mausta paistos suolalla.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi pasta, laita se takaisin kattilaan ja sekoita kastike pastan sekaan. Lusikoi lämmintä sienipaistosta pasta-annosten päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat