


Maistuu kaikille!
Se paras makaronilaatikko – rakastetun arkiklassikon voi tehdä vielä paremmin
2 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min
Turhia kikkailematon makaronilaatikko on parasta. Kun laatikko kypsennetään riittävän maltillisella lämmöllä, rakenteesta tulee täydellinen. Juuri oikeanlaisena laatikko on pinnalta paahtuneen rapea ja sisältä kostean mehevä.
Vinkit täydelliseen makaronilaatikkoon:
- Valitse täysjyväinen makaroni. Se on tavallista maukkaampi ja rakenteeltaan napakampi. Keitä makaroneja vain sen verran, että pinta hieman pehmenee. Jos keität makaronin täysin kypsäksi, ruoan suutuntumasta tulee veltto.
- Ole tarkkana paistolämpötilan kanssa. Matala lämpötila takaa sen, että laatikon rakenne pysyy mehevän silkkisenä eikä munamaito mene rakeiseksi.
- Munamaidon määrä on ohjeellinen ja se riippuu vuoan koosta. Munamaitoa kaadetaan makaroni-jauhelihaseokseen sen verran, että päällimmäiset makaronit jäävät paljaaksi munamaidosta. Näin pinnasta paistuu ihanan rapea.
- Maustepippuri antaa ruoalle sen oikean mummolasta tutun maun. Pari lusikallista tomaattipyreetä pyöristää makua ja tuo umamisuutta.
- Paista sipulit kunnolla ruskeiksi. Karamellisoituneen sipulin maku on juuri sopivan voimakas.
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
makaronia
2 tl
suolaa
1
sipuli
1 rkl
rypsiöljyä
400 g
jauhelihaa
2 rkl
tomaattipyreetä
½ dl
vettä
1
lihafondikuutio
1 tl
jauhettua maustepippuria
Munamaito
8 dl
maitoa
3
kananmunaa
1 tl
suolaa
Pinnalle
100 g
juustoraastetta
Se paras makaronilaatikko – ohje:
- Kiehauta 2 litraa vettä kattilassa, ja lisää suola ja makaronit. Keitä 5 minuuttia. Valuta makaronit lävikössä.
- Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipulia paistinpannulla öljyssä, kunnes se ruskistuu kauniisti. Lisää jauheliha. Jatka paistamista, kunnes jauheliha on ruskistunut. Lisää tomaattipyree, vesi, lihafondikuutio ja maustepippuri. Kypsennä vielä 3–5 minuuttia. Sekoita joukkoon makaroni.
- Voitele uunivuoka (20 × 30 cm) öljyllä. Kaada makaroniseos vuokaan.
- Sekoita munamaidon ainekset keskenään tasaiseksi ja kaada vuokaan.
- Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 1 h 30 minuuttia. Anna tekeytyä 10–15 minuuttia uunista ottamisen jälkeen. Tarjoile etikkasäilykkeiden ja ketsupin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat