Mittaa jauhot ja siivilöi ne leivonta-alustalle keoksi. Tee keon keskelle kraateri ja riko munat siihen.
Nypi jauhoja vähitellen munien joukkoon. Etene keskeltä laidoille päin.
Vaivaa taikinapalloa vähintään 10 minuuttia, jotta siitä tulee joustavaa ja notkeaa. Pastataikina on valmista, kun sormella painettu kuoppa palautuu nopeasti. Jos munat ovat pieniä, saatat tarvita tilkan vettä lisänesteeksi.
Pidä taikinaa kelmulla peitettynä huoneenlämmössä puoli tuntia ennen jatkokäsittelyä.
Aloita taikinan työstäminen pastakoneen suurimmalla telavälillä. Vedä pasta ensin noin 4 kertaa läpi suurimmalla välillä ja taita levy joka kerta kolminkerroin. Etene paksusta levystä vähitellen yhä ohuempaan kaistaleeseen. Jos taikina tuntuu kostealta, käytä jauhoja tarttumisen estämiseksi. Jos sinulla ei ole pastakonetta, kauli taikina ohueksi kaulimella.
Leikkaa ohut levy haluamasi muotoiseksi pastakoneen terällä, terävällä veitsellä, taikinapyörällä tai pizzaleikkurilla.
Keitä pasta väljässä vedessä. Käytä suolaa 1 tl litraa kohti. Neljänneskilon tuorepastaerän keittämiseen tarvitaan 3 l vettä. Sekoittele pastaa keittämisen aikana.
Puraisemalla on helpoin varmistua siitä, että pastassa on vielä puruvastusta eli että se on al dente. Kypsymisaika vaihtelee pastan muodon, laadun, paksuuden ja tuoreuden mukaan. Useimmiten pari minuuttia riittää.
Kaada kypsä tuorepasta siivilään ja siitä lämmitettyyn tarjoilukulhoon. Sekoita joukkoon kastike ja anna maustua hetki. Lisää joukkoon halutessasi loraus oliiviöljyä antamaan lisämakua.
Muuntele ja sovella: