Kuvat
Julkaistu 10.4.2013

Spagetti carbonara
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 350 gspagettia
- 140 gpekonia
- 2 kplmunaa
- 1 dlruokakermaa
- 50 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
- 3/4 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
Keitä spagetti napakan kypsäksi suolalla maustetussa vedessä, pakkauksen ohjeen mukaan.
Silppua sillä aikaa pekonit ja kumoa ne kylmälle pannulle. Kuumenna pannu ja paista pekonit rapeiksi.
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää kerma, parmesaaniraaste, suola ja pippuri. Vatkaa kuplivaksi. Valuta pasta siivilässä ja kumoa kattilaan. Kääntele pekonit kuuman spagetin joukkoon. Lisää munaseos vähän kerrallaan, koko ajan sekoittaen. Kuuma spagetti kypsentää munaseoksen, mutta jättää sen kermaiseksi.
Tarjoa spagetti carbonara parmesaanijuustoraasteen kera.

Pekonipasta toimii takuulla – paprika ja punasipuli tekevät kastikkeesta entistäkin maukkaamman!
Meillä kotona

Lohicarbonara – tuunaa italialainen klassikkopasta uuteen uskoon kylmäsavulohella
Maku

Pasta carbonara ilman kermaa
Maku

Oho, sehän onkin lanttua! Helppo lanttucarbonara yhdistää pekonin ja perinteisen juureksen klassikkopastan hengessä
Maku

Tofucarbonara on arkiruokapöydän vaikuttavin näky – savutofusta ja lehtikaalista pyöräytetty kastike saa seurakseen mustaa papupastaa!
Kotivinkki

Uunivuoallinen juustoista lohtua – omena ja pekoni höystävät mac & cheesesta entistäkin makoisamman
Maku

Omena-pekonipizza saa makuhermosi hyrräämään – hedelmäisen pizzan juju on rapea salviapekoni
Maku

Kantarelli-pekonipasta
Maku