Pasta carbonara – täyteläinen italialainen klassikkopasta
15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
Pasta carbonara eli miilunpolttajan spagetti on klassikkopasta, johon tarvitaan pekonia, munia ja parmesaanijuustoa. Tällä reseptillä valmistettu pasta carbonara maistuu juuri siltä kuin sen kuuluukin!
4.1
Kuvat
Julkaistu 8.10.2014

Pasta carbonara – täyteläinen italialainen klassikkopasta
Reseptin ainekset (4 annosta)
Pasta carbonara
- 400 gspagettia
- 170 gpekonia
- 2munaa
- ½ tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
- 1 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
- ½ dltuoretta basilikaa (silputtuna)
Pasta carbonara valmistuu näin:
- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä, pakkauksen ohjeen mukaan.
- Suikaloi pastan kypsyessä pekoni ja paista se omassa rasvassaan pannussa rapeaksi.
- Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Mausta munamassa suolalla ja pippurilla.
- Valuta pasta, säästä tilkka keitinvettä. Kaada pasta takaisin kattilaan.
- Lisää paistettu pekoni ja munaseos kuuman pastan joukkoon, koko ajan sekoittaen. Jos seos on liian paksua, lisää tilkka keitinlientä.
- Viimeistele pasta carbonara parmesaanilla ja basilikalla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Pekonipasta toimii takuulla – paprika ja punasipuli tekevät kastikkeesta entistäkin maukkaamman!
Meillä kotona

Helppo pasta carbonara – klassikko, joka on lautasilla 15 minuutissa!
Kotivinkki

Lehtikaalipasta
Kotivinkki

Pasta carbonara ilman kermaa
Maku

Spagetticarbonara
Maku

Lohicarbonara – tuunaa italialainen klassikkopasta uuteen uskoon kylmäsavulohella
Maku

Uunivuoallinen juustoista lohtua – omena ja pekoni höystävät mac & cheesesta entistäkin makoisamman
Maku

Kantarelli-pekonipasta
Maku