Maku

Pasta carbonara – täyteläinen italialainen klassikkopasta

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Pasta carbonara eli miilunpolttajan spagetti on klassikkopasta, johon tarvitaan pekonia, munia ja parmesaanijuustoa. Tällä reseptillä valmistettu pasta carbonara maistuu juuri siltä kuin sen kuuluukin!
4.1
9
Julkaistu 8.10.2014


Reseptin ainekset (4 annosta)

Pasta carbonara

  • 400 gspagettia
  • 170 gpekonia
  • 2munaa
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 1 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • ½ dltuoretta basilikaa (silputtuna)
Tulosta

Pasta carbonara valmistuu näin:

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä, pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Suikaloi pastan kypsyessä pekoni ja paista se omassa rasvassaan pannussa rapeaksi.
  3. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Mausta munamassa suolalla ja pippurilla.
  4. Valuta pasta, säästä tilkka keitinvettä. Kaada pasta takaisin kattilaan.
  5. Lisää paistettu pekoni ja munaseos kuuman pastan joukkoon, koko ajan sekoittaen. Jos seos on liian paksua, lisää tilkka keitinlientä.
  6. Viimeistele pasta carbonara parmesaanilla ja basilikalla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
9 kommenttia