Pasta carbonara

15 min
4.4
7

Pasta carbonara

Pasta carbonara eli miilunpolttajan spagetti on klassikkopasta, johon tarvitaan pekonia, munia ja parmesaanijuustoa. Tällä reseptillä valmistettu pasta carbonara maistuu juuri siltä kuin sen kuuluukin!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gspagettia
  • 170 gpekonia
  • 2 kplmunaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 1/2 dltuoretta basilikaa (silputtuna)

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Pasta carbonara valmistuu näin:

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä, pakkauksen ohjeen mukaan.

Suikaloi pastan kypsyessä pekoni ja paista se omassa rasvassaan pannussa rapeaksi.

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Mausta munamassa suolalla ja pippurilla.

Valuta pasta, säästä tilkka keitinvettä. Kaada pasta takaisin kattilaan.

Lisää paistettu pekoni ja munaseos kuuman pastan joukkoon, koko ajan sekoittaen. Jos seos on liian paksua, lisää tilkka keitinlientä.

Viimeistele parmesaanilla ja basilikalla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä