Lasagne – mehevä klassikkoherkku täynnä makua
1 h 55 min
{
Aktiivinen
50 minPassiivinen
1 h 5 minMehevä ja juustoinen lasagne on ehdottomasti sen valmistukseen nähdyn vaivan arvoinen. Tällä reseptillä teet täyteläisen lasagnen, josta tykkäävät kaikki!
MU
4
Kuvat
Julkaistu 29.10.2010

Lasagne – mehevä klassikkoherkku täynnä makua
Reseptin ainekset (5 annosta)
- 12lasagnelevyä
Jauhelihakastike
- 2sipulia
- 2valkosipulinkynttä
- 1 rklrypsiöljyä
- 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
- 500 gtomaattimurskaa
- 1 tlbasilikaa
- 1 tltimjamia
- ½ tlsuolaa
- 1kasvisliemikuutio
- ¼ tlmustapippuria
Juustokastike
- 2 rklrypsiöljyä
- 1 dlvehnäjauhoja
- 10 dlkevytmaitoa
- 3 dljuustoraastetta
- ½ tlsuolaa
Lasagne valmistuu näin:
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne rasvassa kattilassa.
- Lisää jauheliha ja anna ruskistua.
- Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna kiehua juustokastikkeen valmistuksen ajan.
- Kuumenna rasva toisessa kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Anna kuohahtaa.
- Lisää maito samalla hyvin sekoittaen. Kiehauta, ja anna kiehua koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia.
- Lisää kastikkeeseen 2/3 juustoraasteesta sekä suola.
- Kokoa lasagnevuokaan kerroksittain jauhelihakastiketta, lasagnelevyjä ja juustokastiketta. Jätä päällimmäiseksi juustokastiketta.
- Ripottele pinnalle loppu juusto.
- Paista lasagnea 200-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia.
- Anna lasagnen vetäytyä foliolla peitettynä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Vinkki!
Lisää helppoja ja herkullisia reseptejä sekä muita käteviä arjen vinkkejä löydät lapsiperheet-sivultamme – poimi parhaat täältä!

Lasagne ilman juustokastiketta – klassikko uudella ja helpommalla tavalla
Maku

Vegaaninen lasagne – kaikkien lohturuokien äiti kokataan nyt ilman lihaa tai lehmänmaitoa
Maku
Maailman helpoin kasvislasagne villitsee! Nimensä veroinen arkiruoka on uunivalmis 10 minuutissa – vieläpä ilman turhia tiskejä

Rakastatko lasagnea? Tätä sulatejuuston mehevöittämää linssilasagnea et voi ohittaa!
Maku

Rullalasagne
Kotivinkki

Punajuuri-mozzarellalasagne
Maku

Poro-tortillalasagne
Maku

Peltilasagne
Maku