Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lasagne – mehevä klassikkoherkku täynnä makua

1 h 55 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 1 h 5 min

Mehevä ja juustoinen lasagne on ehdottomasti sen valmistukseen nähdyn vaivan arvoinen. Tällä reseptillä teet täyteläisen lasagnen, josta tykkäävät kaikki!

29.10.2010
Reseptin ainekset
5 annosta
12
lasagnelevyä
Lasagnen jauhelihakastike
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
400 g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
500 g
tomaattimurskaa
1 tl
basilikaa
1 tl
timjamia
½ tl
suolaa
1
kasvisliemikuutio
¼ tl
mustapippuria
Lasagnen juustokastike
2 rkl
rypsiöljyä
1 dl
vehnäjauhoja
10 dl
kevytmaitoa
3 dl
juustoraastetta
½ tl
suolaa

Lasagne – ohje:

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Kuullota ne rasvassa kattilassa.
  2. Lisää jauheliha ja anna ruskistua.
  3. Lisää joukkoon tomaattimurska, mausteet ja kasvisliemikuutio. Anna kiehua juustokastikkeen valmistuksen ajan.
  4. Kuumenna toisessa kattilassa rasva ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Anna kuohahtaa.
  5. Lisää maito vähitellen ja sekoita, kunnes kastike on tasaista. Kiehauta, ja anna kiehua koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia.
  6. Lisää kastikkeeseen 2/3 juustoraasteesta sekä suola.
  7. Kokoa lasagnevuokaan kerroksittain jauhelihakastiketta, lasagnelevyjä ja juustokastiketta. Jatka kerrostamista samaan tapaan. Jätä päällimmäiseksi juustokastiketta.
  8. Ripottele pinnalle loppu juusto.
  9. Kypsennä lasagnea 200 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia.
  10. 10
    Anna lasagnen vetäytyä foliolla peitettynä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Vinkki!

Lisää helppoja ja herkullisia reseptejä sekä muita käteviä arjen vinkkejä löydät lapsiperheet-sivultamme – poimi parhaat täältä!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt