


Lasagne – mehevä klassikkoherkku täynnä makua
1 h 55 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 1 h 5 min
Mehevä ja juustoinen lasagne on ehdottomasti sen valmistukseen nähdyn vaivan arvoinen. Tällä reseptillä teet täyteläisen lasagnen, josta tykkäävät kaikki!
Reseptin ainekset
5 annosta
12
lasagnelevyä
Lasagnen jauhelihakastike
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
400 g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
500 g
tomaattimurskaa
1 tl
basilikaa
1 tl
timjamia
½ tl
suolaa
1
kasvisliemikuutio
¼ tl
mustapippuria
Lasagnen juustokastike
2 rkl
rypsiöljyä
1 dl
vehnäjauhoja
10 dl
kevytmaitoa
3 dl
juustoraastetta
½ tl
suolaa
Lasagne – ohje:
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Kuullota ne rasvassa kattilassa.
- Lisää jauheliha ja anna ruskistua.
- Lisää joukkoon tomaattimurska, mausteet ja kasvisliemikuutio. Anna kiehua juustokastikkeen valmistuksen ajan.
- Kuumenna toisessa kattilassa rasva ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Anna kuohahtaa.
- Lisää maito vähitellen ja sekoita, kunnes kastike on tasaista. Kiehauta, ja anna kiehua koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia.
- Lisää kastikkeeseen 2/3 juustoraasteesta sekä suola.
- Kokoa lasagnevuokaan kerroksittain jauhelihakastiketta, lasagnelevyjä ja juustokastiketta. Jatka kerrostamista samaan tapaan. Jätä päällimmäiseksi juustokastiketta.
- Ripottele pinnalle loppu juusto.
- Kypsennä lasagnea 200 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia.
- 10Anna lasagnen vetäytyä foliolla peitettynä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Vinkki!
Lisää helppoja ja herkullisia reseptejä sekä muita käteviä arjen vinkkejä löydät lapsiperheet-sivultamme – poimi parhaat täältä!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat