4(89)
Lasagne – mehevä klassikkoherkku täynnä makua
Munaton
1 h 55 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 1 h 5 min
Mehevä ja juustoinen lasagne on ehdottomasti sen valmistukseen nähdyn vaivan arvoinen. Tällä reseptillä teet täyteläisen lasagnen, josta tykkäävät kaikki!
29.10.2010
 |
Maku
Reseptin ainekset
5 annosta
12lasagnelevyä
Lasagnen jauhelihakastike
2sipulia
2valkosipulinkynttä
1 rklrypsiöljyä
400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
500 gtomaattimurskaa
1 tlbasilikaa
1 tltimjamia
½ tlsuolaa
1kasvisliemikuutio
¼ tlmustapippuria
Lasagnen juustokastike
2 rklrypsiöljyä
1 dlvehnäjauhoja
10 dlkevytmaitoa
3 dljuustoraastetta
½ tlsuolaa

Lasagne – ohje:

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Kuullota ne rasvassa kattilassa.
  2. Lisää jauheliha ja anna ruskistua.
  3. Lisää joukkoon tomaattimurska, mausteet ja kasvisliemikuutio. Anna kiehua juustokastikkeen valmistuksen ajan.
  4. Kuumenna toisessa kattilassa rasva ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Anna kuohahtaa.
  5. Lisää maito vähitellen ja sekoita, kunnes kastike on tasaista. Kiehauta, ja anna kiehua koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia.
  6. Lisää kastikkeeseen 2/3 juustoraasteesta sekä suola.
  7. Kokoa lasagnevuokaan kerroksittain jauhelihakastiketta, lasagnelevyjä ja juustokastiketta. Jatka kerrostamista samaan tapaan. Jätä päällimmäiseksi juustokastiketta.
  8. Ripottele pinnalle loppu juusto.
  9. Kypsennä lasagnea 200 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia.
  10. Anna lasagnen vetäytyä foliolla peitettynä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Vinkki!

Lisää helppoja ja herkullisia reseptejä sekä muita käteviä arjen vinkkejä löydät lapsiperheet-sivultamme – poimi parhaat täältä!

12 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo