Lasagne

1 h 55 min
4
6

Lasagne

MU
6
4
Mehevä ja juustoinen lasagne on myös sarjakuvien Karvisen suosikkiruokaa. Ihana pastaruoka on ehdottomasti vaivan arvoinen. Tällä reseptillä teet kostean ja täyteläisen lasagnen!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Antti Sepponen
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 12 kpllasagnelevyjä

Jauhelihakastike

  • 2 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 500 gtomaattimurskaa
  • 1 tlbasilikaa
  • 1 tltimjamia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 1/4 tlmustapippuria

Juustokastike

  • 2 rklrypsiöljyä
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 10 dlkevytmaitoa
  • 120 gjuustoa (raastettuna)
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

1 h 55 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN1 h 5 min

Mehevä lasagne valmistuu näin:

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne rasvassa kattilassa.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna kiehua juustokastikkeen valmistuksen ajan.

Kuumenna rasva toisessa kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Anna kuohahtaa.

Lisää maito samalla hyvin sekoittaen. Kiehauta, ja anna kiehua koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia.

Lisää kastikkeeseen 2/3 juustoraasteesta sekä suola.

Kokoa lasagnevuokaan kerroksittain jauhelihakastiketta, lasagnelevyjä ja juustokastiketta. Jätä päällimmäiseksi juustokastiketta.

Ripottele pinnalle loppu juusto.

Paista lasagnea 200-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia.

Anna lasagnen vetäytyä foliolla peitettynä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä