Maku

Lasagne – mehevä klassikkoherkku täynnä makua

1 h 55 min
{
Aktiivinen50 min
Passiivinen1 h 5 min
Mehevä ja juustoinen lasagne on ehdottomasti sen valmistukseen nähdyn vaivan arvoinen. Tällä reseptillä teet täyteläisen lasagnen, josta tykkäävät kaikki!
MU
3.92
12
Teksti Kati Pohja
Kuvat Antti Sepponen


Ainekset (5 annosta)

  • 12lasagnelevyä

Jauhelihakastike

  • 2sipulia
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 500 gtomaattimurskaa
  • 1 tlbasilikaa
  • 1 tltimjamia
  • ½ tlsuolaa
  • 1kasvisliemikuutio
  • ¼ tlmustapippuria

Juustokastike

  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 10 dlkevytmaitoa
  • 3 dljuustoraastetta
  • ½ tlsuolaa
Tulosta

Lasagne valmistuu näin:

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne rasvassa kattilassa.
  2. Lisää jauheliha ja anna ruskistua.
  3. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna kiehua juustokastikkeen valmistuksen ajan.
  4. Kuumenna rasva toisessa kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Anna kuohahtaa.
  5. Lisää maito samalla hyvin sekoittaen. Kiehauta, ja anna kiehua koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia.
  6. Lisää kastikkeeseen 2/3 juustoraasteesta sekä suola.
  7. Kokoa lasagnevuokaan kerroksittain jauhelihakastiketta, lasagnelevyjä ja juustokastiketta. Jätä päällimmäiseksi juustokastiketta.
  8. Ripottele pinnalle loppu juusto.
  9. Paista lasagnea 200-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia.
  10. Anna lasagnen vetäytyä foliolla peitettynä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Vinkki!

Lisää helppoja ja herkullisia reseptejä sekä muita käteviä arjen vinkkejä löydät lapsiperheet-sivultamme – poimi parhaat täältä!

MITÄ PIDIT?
3.92