


Helppoa & herkullista
Italialainen kesäpasta valmistuu nopeasti raakamakkarasta ja kirsikkatomaateista – che buono!
25 min
Helppotekoinen kesäpasta saa makua raakamakkarasta. Kypsät kirsikkatomaatit mehevöittävät pastan ja korvaavat tomaattikastikkeen. Herkullista!
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
linguinepastaa (esim. Barilla)
1 pkt (280 g)
yrttistä raakamakkaraa (esim. HK Maakarit Livornon Luigi)
2
kevätsipulia
4 rkl
oliiviöljyä
1 rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
1 rku
salvian lehtiä
2–3 rkl
timjamia hienonnettuna
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
¼ tl
chilihiutaleita
1 pallo (125 g)
burratajuustoa
Italialainen kesäpasta – ohje:
- Purista raakamakkaramassa kuorestaan pieniksi palloiksi siskonmakkaran tapaan. Hienonna kevätsipulit.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Valmista pastan kypsyessä makkaraseos. Kuumenna öljy pannulla. Lisää makkarat ja paista muutaman minuutin ajan käännellen, kunnes ne kypsyvät ja saavat väriä.
- Lisää pannulle sipulit, tomaatit ja yrtit. Paista vielä parin minuutin ajan käännellen, kunnes tomaatit hieman pehmenevät. Mausta lopuksi suolalla, pippurilla ja chilihiutaleilla.
- Valuta pasta ja sekoita makkaraseokseen. Annostele pasta lautasille ja revi päälle burratajuustoa.
Vinkki!
Makkaraksi käy hyvin mikä tahansa italialaistyyppinen raakamakkara, myös esimekiksi salsiccia. Pastaan voi käyttää myös esikypsennettyä makkaraa, jonka voi viipaloida sellaisenaan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat