Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Nopeasti lautaselle

Paahdettu suippopaprikapasta – nopea arkiherkku syntyy paahtamalla ja soseuttamalla

30 min

Kevyesti paahdetut suippopaprikat soseutetaan pestomaiseksi kastikkeeksi. Pähkinät tuovat kastikkeeseen tuhtiutta ja harissa sopivasti poltetta.

13.5.2025
Reseptin ainekset
4 annosta
Kastike
1 ps (200 g)
suippopaprikoita
4
valkosipulinkynttä
4 + 4 rkl
oliiviöljyä
1 dl
saksanpähkinöitä
2 rkl
harissatahnaa
2 rkl
tomaattipyreetä
2 tl
oreganoa
1 tl
suolaa
Lisäksi
400 g
pastaa
suolaa pastan keittämiseen
4 viipaletta
vaaleaa leipää
1 rkl
rypsiöljyä

Paahdettu suippopaprikapasta– ohje:

  1. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Kuori valkosipulinkynnet. Laita paprikat, valkosipulit ja pähkinät leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Lisää neljä ruokalusikkalista öljyä ja sekoita hyvin.
  2. Paahda vihanneksia ja pähkinöitä 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Poista paprikoista tummuneet kuorenpalat. Laita kaikki kastikkeen ainekset, myös loput öljystä, sauva-tai tehosekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi tahnaksi.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä.
  4. Hienonna leipäviipaleet. Paista leipämuru rapeaksi ja kullanruskeaksi pannulla kuumassa öljyssä.
  5. Ota 1 dl pastavettä sivuun ja siivilöi pasta. Sekoita paprikatahna pastaan ja lisää joukkoon keitinvettä sen verran, että paprikatahna notkistuu kastikemaiseksi. Ripottele annosten pinnalle paistettua leipämurua.

Vinkki!

Saat pastaan lisää ruokaisuutta, kun sekoitat joukkoon käyttövalmiita linssejä tai papuja, fetaa tai tonnikalaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt