


Vegenä, kiitos
Hittipastan voi tehdä myös tofusta! Turkkilaisen pastan juju on rapeaksi paistettu tofumuru
40 min
Turkkilainen pasta maistuu mahtavalta raastetusta ja rapeaksi paistetusta tofusta tehtynä. Annoksen kruunaa sitruksinen jogurttikastike ja maustevoi.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 pkt (250 g)
maustamatonta tofua
2
valkosipulinkynttä
1
tomaatti
½ dl
rypsiöljyä
1 rkl
soijakastiketta
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
sipulijauhetta
¼ tl
mustapippuria
Paprikavoisula
100 g
voita
2 rkl
oliiviöljyä
2 tl
paprikajauhetta
1 tl
chilijauhetta
1 tl
kuivattua minttua
Jogurttikastike
2 dl
turkkilaista jogurttia
1
valkosipulinkynsi
2 rkl
sitruunanmehua
½ tl
sokeria
½ tl
suolaa
Lisäksi
350 g
pastaa
1 rs (200 g)
kirsikkatomaatteja
½ rku
persiljaa
Turkkilainen pasta tofusta – ohje:
- Puristele tofu kuivemmaksi talouspaperilla. Raasta tofu raastimen isolla terällä muruksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise tomaatti ja raasta puolikkaat sosemaiseksi raastimen isolla terällä niin, että vain kuoret jäävät raastamatta.
- Kuumenna öljy isolla pannulla. Paista tofumuru kauniin ruskeaksi. Lisää valkosipulit ja tomaattisose pannulle ja keitä neste kasaan. Lisää soija ja mausteet ja paista, kunnes muru on paahtunut rapsakaksi. Ota paistos sivuun.
- Sulata voi pannulla, lisää öljy ja mausteet. Anna seoksen kiehahtaa ja siirrä sivuun.
- Raasta valkosipulinkynsi jogurtin joukkoon ja mausta sitruunanmehulla, sokerilla ja suolalla.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi pasta ja jaa annoslautasille. Lusikoi jogurttikastiketta, paistettua tofua ja lämmintä maustevoita joukkoon. Halkaise tomaatit ja hienonna persiljaa annosten päälle.
Vinkki!
Vegaanisen ruoan saat, kun vaihdat jogurtin ja rasvan kasvipohjaisiin tuotteisiin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat