Lisää makua!
Paahdettu pasta – tällä kikalla (sieni)pastasta tulee aivan älyttömän hyvää
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Hassulta kuulostava valmistustapa yllättää maullaan. Paahtamalla keittämättömän pastan voissa ja öljyssä saat siihen ihanan pähkinäisen maun. Kantarelleilla höystetty pasta on oikea umamipommi.
Reseptin ainekset
2–3 annosta
1 l (250 g)
kantarelleja
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
250 g
pastaa
1+2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
voita
5 dl
vettä
1
kana- tai kasvisliemikuutio
50 g
parmesaanijuustoa
1/2 rku
lehtipersiljaa
Paahdettu pasta sienillä – ohje:
- Puhdista sienet ja paloittele niitä hieman. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulit. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut. Lisää 1 rkl öljyä ja hienonnetut sipulit. Jatka paistamista, kunnes sipuli on pehmeää ja sienet ovat saaneet hieman väriä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Siirrä lautaselle odottamaan.
- Lisää pannulle loput öljystä ja voi. Lisää pasta ja paista keskilämmöllä 5 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes pasta on saanut kauniin paahteisen värin.
- Lisää vesi ja kanaliemikuutio. Peitä kannella ja anna hautua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 12 minuuttia, riippuen pastalaadusta.
- Raasta parmesaanijuusto ja sekoita se pastan joukkoon.
- Lisää sienet pastan päälle ja raasta päälle halutessasi lisää parmesaanijuustoa. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat