


Umamia umamilla
Suppilovahvero-misopasta – kermainen sienipasta, josta ei makua puutu!
40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 10 min
Suppilovahvero-misopasta on lähes tuttu, mutta pikkaisen päivitetty versio perinteisestä sienipastasta. Misotahna on kuin luotu suppilovahveroista tehtyyn sienikastikkeeseen.
Reseptin ainekset
4 annosta
2 l (500 g)
suppilovahveroita
4
valkosipulinkynttä
1
sipuli
150 g
juuriselleriä
25 g
voita
2 dl
kuohukermaa
2 rkl
misotahnaa
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
2 dl
raastettua parmesaanijuustoa
½ rku
kirveliä
Lisäksi
300–400 g
pastaa
1 dl
pastan keitinvettä
2 tl
suolaa
Suppilovahvero-misopasta – ohje:
- Puhdista ja pilko sienet. Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipulit. Kuori ja raasta selleri.
- Laita sienet kuumalle kuivalle pannulle ja paista, kunnes sienistä irronnut neste on keittynyt kasaan. Lisää pannulle voi, selleriraaste, sipulit ja chili. Paista noin 5 minuuttia. Lisää kerma, miso ja mausteet. Keitä 15 minuuttia. Lisää tilkka vettä kastikkeeseen tarvittaessa.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, ota 1 dl pastavettä talteen ja siivilöi pasta. Sekoita pasta ja keitinvesi sienikastikkeeseen.
- Raasta juusto ja hienonna kirveli. Sekoita ne pastan joukkoon juuri ennen tarjoilua.
Vinkit!
- Keitä kuohukermaa sienien kanssa niin pitkään, että kastike on lähes muhennosmainen. Silloin maut alkavat olla kohdillaan.
- Misotahna säilyy jääkaapissa jopa kuukausia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat