Helppo ja nopea tuoretomaattipasta

35 min
0
1

Helppo ja nopea tuoretomaattipasta

Kypsän aromikkaat tomaatit eivät kaipaa seuraksi paljon muuta - tee niistä simppeli tuoretomaattikastike! Kastiketta ei kypsennetä vaan sen maut sulautuvat yhteen oliiviöljyn, valkosipulin ja yrttien kanssa. Lusikoi kastiketta höyryävän pastan sekaan ja revi päälle pehmeää mozzarellajuustoa!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kgtomaatteja (kypsiä!)
  • 2 kplvalkosipulinkynsiä
  • 1 rkllehtipersiljaa
  • 2 rklbasilikaa
  • 3/4 dloliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 500 gpastaa
  • 200 gmozzarellajuustoa

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN30 min

Kuutioi tomaatit pieniksi paloiksi. Hienonna valkosipulinkynnet, lehtipersilja ja basilika. Yhdistä ainekset kulhossa.

Lorauta sekaan oliiviöljyä. Lisää sormisuolaa ja rouhittu mustapippuria. Sekoita ja kääntele kunnes maut sekoittuvat.

Anna makujen tasaantua jääkaapissa puolisen tuntia. Keitä sillä aikaa pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Sekoita tomaattikastiketta juuri keitetyn pastan joukkoon. Revi päälle pehmeää mozzarellajuustoa ja tuoreita basilikalehtiä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä