Helppo ja nopea tuoretomaattipasta
35 min
{
Aktiivinen
5 minPassiivinen
30 minKypsän aromikkaat tomaatit eivät kaipaa seuraksi paljon muuta - tee niistä simppeli tuoretomaattikastike! Kastiketta ei kypsennetä vaan sen maut sulautuvat yhteen oliiviöljyn, valkosipulin ja yrttien kanssa. Lusikoi kastiketta höyryävän pastan sekaan ja revi päälle pehmeää mozzarellajuustoa!
4.3
Kuvat
Julkaistu 25.8.2015

Helppo ja nopea tuoretomaattipasta
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 1 kgtomaatteja (kypsiä!)
- 2 kplvalkosipulinkynsiä
- 1 rkllehtipersiljaa
- 2 rklbasilikaa
- 3/4 dloliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
- 500 gpastaa
- 200 gmozzarellajuustoa
Kuutioi tomaatit pieniksi paloiksi. Hienonna valkosipulinkynnet, lehtipersilja ja basilika. Yhdistä ainekset kulhossa.
Lorauta sekaan oliiviöljyä. Lisää sormisuolaa ja rouhittu mustapippuria. Sekoita ja kääntele kunnes maut sekoittuvat.
Anna makujen tasaantua jääkaapissa puolisen tuntia. Keitä sillä aikaa pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Sekoita tomaattikastiketta juuri keitetyn pastan joukkoon. Revi päälle pehmeää mozzarellajuustoa ja tuoreita basilikalehtiä.