Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Porkkanat purkissa

Savumarinoidut porkkanat – täydellinen vegealkupala joulupöytään

11 h 30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 11 h 15 min

Lempeän savunmakuiset porkkanat on superhyvä joulun kasvisalkupala. Tarjoa marinoituja porkkanoita keitettyjen perunoiden, saaristolaisleivän tai vihreän salaatin kanssa.

11.11.2025
Reseptin ainekset
6 annosta
500 g
porkkanoita
600 g
karkeaa suolaa
Marinadi
1½ tl
nestemäistä savuaromia (esim. Poppamies)
1 rkl
valkoviinietikkaa
2 dl
rypsiöljyä
Lisäksi
1
punasipuli

Savumarinoidut porkkanat – ohje:

  1. Huuhtele ja kuivaa porkkanat. Peitä pienen uunivuoan pohja ohuelti karkealla suolalla. Laita porkkanat suolan päälle vieri viereen ja peitä ne kauttaaltaan lopulla suolalla. Kypsennä 200 asteessa uunissa noin 1 t 15 minuuttia.
  2. Koputtele suolakuori rikki. Huuhtele porkkanat juoksevan veden alla ja levitä työlaudalle. Taputtele kuiviksi.
  3. Kuori porkkanat varovasti pienellä, terävällä veitsellä. Leikkaa kuoritut porkkanat lanteiksi. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Pane porkkanat ja punasipulit puhtaaseen lasipurkkiin.
  4. Sekoita marinadin aineet ja kaada purkkiin. Sulje kansi ja kääntele niin, että maut tasoittuvat. Anna maustua jääkaapissa vähintään 10 tuntia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt