


Porkkanat purkissa
Savumarinoidut porkkanat – täydellinen vegealkupala joulupöytään
11 h 30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 11 h 15 min
Lempeän savunmakuiset porkkanat on superhyvä joulun kasvisalkupala. Tarjoa marinoituja porkkanoita keitettyjen perunoiden, saaristolaisleivän tai vihreän salaatin kanssa.
Reseptin ainekset
6 annosta
500 g
porkkanoita
600 g
karkeaa suolaa
Marinadi
1½ tl
nestemäistä savuaromia (esim. Poppamies)
1 rkl
valkoviinietikkaa
2 dl
rypsiöljyä
Lisäksi
1
punasipuli
Savumarinoidut porkkanat – ohje:
- Huuhtele ja kuivaa porkkanat. Peitä pienen uunivuoan pohja ohuelti karkealla suolalla. Laita porkkanat suolan päälle vieri viereen ja peitä ne kauttaaltaan lopulla suolalla. Kypsennä 200 asteessa uunissa noin 1 t 15 minuuttia.
- Koputtele suolakuori rikki. Huuhtele porkkanat juoksevan veden alla ja levitä työlaudalle. Taputtele kuiviksi.
- Kuori porkkanat varovasti pienellä, terävällä veitsellä. Leikkaa kuoritut porkkanat lanteiksi. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Pane porkkanat ja punasipulit puhtaaseen lasipurkkiin.
- Sekoita marinadin aineet ja kaada purkkiin. Sulje kansi ja kääntele niin, että maut tasoittuvat. Anna maustua jääkaapissa vähintään 10 tuntia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat