


Laita se rullalle
Kesärullat pikkelivihanneksista – raikkaat ja rapeat näppipalat valmistuvat yllättävän nopeasti
20 min
Herkullinen pikkuherkku syntyy, kun pyöräytät pikkelikasvikset ja marinoidun tofun riisipaperin sisälle. Dippaa kesärullat makeaan chilikastikkeseen!
Reseptin ainekset
4 annosta
1
fenkoli
2
porkkanaa
Pikkeliliemi
½
appelsiinin raastettu kuori
1 ½ dl
pikkelöintilientä (Rajamäki)
1 ½
vettä
¼ tl
suolaa
1 tl
korianterinsiemeniä
Lisäksi
1 pkt (200 g)
marinoitua tofua
4
riisipaperiarkkia
2 rkl
makeaa chilikastiketta
Kesärullat pikkelivihanneksista – ohje:
- Valmista ensin pikkeliliemi. Pese appelsiini ja raasta kuori. Sekoita pikkeliliemen ainekset kattilassa. Kiehauta.
- Halkaise fenkoli, huuhtele ja poista kanta, leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa esimerkiksi mandoliinilla raasteeksi. Nosta kasvikset purkkiin. Kaada päälle liemi. Hölskyttele. Kun liemi tuntuu jäähtyneeltä, pikkelikasvikset ovat syötäviä.
- Kuivaa ja leikkaa tofu tikuiksi. Kostuta riisipaperiarkki lautasellisella vettä. Kokoa pikkelivihanneksia paperille, tofua ja valuta päälle makeaa chilikastiketta. Kääri rullalle.
Vinkki!
Tarjoa pikkelöityä porkkanaa ja fenkolia myös ruokien lisukkeena, tai sekoita salaattiin ja valuta päälle salaatinkastikkeeksi pikkelilientä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat