


Aterian piristäjä
Rapea talvisalaatti lämpimillä viinirypäleillä ja paahdetuilla pähkinöillä toimii aina
15 min
Lämpimät viinirypäleet, paahdetut pähkinät ja yrttinen sinappikastike tekevät salaatista ihanan talvisen herkun. Rapealehtiset salaattilajikkeet kestävät kauniisti rypäleiden lämmön.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
2–3 kerää
cosmopolitania, sydänsalaattia tai endiiviä
300 g
tummia viinirypäleitä
1 rkl
rypsiöljyä
noin 1 tl
sormisuolaa
Salaatinkastike
2 rkl
lehtipersiljaa
1 rkl
rakuunaa
1 rkl
makeaa sinappia
2 tl
valkoviinietikkaa
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
½ dl
rypsiöljyä
Lisäksi
1 dl
hassel- ja saksanpähkinöitä
Lämmin viinirypälesalaatti – ohje:
- Hienonna kastikkeen yrtit. Sekoita kaikki kastikkeen aineet.
- Pese, kuivaa ja asettele salaatinlehdet laakealle vadille.
- Paahda pähkinäseosta kuumalla, kuivalla pannulla pari minuuttia. Varo polttamasta. Kumoa pähkinät leikkuulaudalle jäähtymään. Rouhi veitsellä.
- Pese viinirypäleet. Puolita isoimmat. Paista viinirypäleitä pannulla öljyssä 4–5 minuuttia. Mausta sormisuolalla.
- Lusikoi viinirypäleet, kastike ja pähkinärouhe salaatin joukkoon.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat