


Hodarin tai kalan kaveriksi
Mangoldisalaatti – sekoita coleslaw-tyylinen salaatti nopeasti satokauden herkuista
25 min
Mangoldista tehty salaatti on rapea, makea ja seesaminen. Mangoldit käytetään nopeasti pannulla ennen kuin ne sekoitetaan kasviskimaraan.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 ps (200 g)
mangoldia
2
omenaa
1
punasipuli
1
porkkana
1
kyssäkaali
1 rs
syötäviä kukkia (esim. kehäkukka)
4 rkl
seesaminsiemeniä
Kastike
1 dl
rypsiöljyä
2 rkl
valkoviinietikkaa
2 rkl
tahinia
1 rkl
vahvaa sinappia
1 tl
suolaa
Mangoldisalaatti – ohje:
- Hienonna mangoldit. Suikaloi omena. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja raasta porkkana ja kyssäkaali. Huuhtele ja kuivaa kukat. Paahda siemeniä kuumalla kuivalla pannulla 1–2 minuuttia.
- Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja käytä mangoldeja pannulla hetki niin, että ne hieman notkistuvat. Laita mangoldit kulhoon ja sekoita joukkoon sipuli, porkkana- ja kyssäkaaliraaste sekä omenat.
- Yhdistä kastikkeen ainekset sauvasekoittimen kulhossa ja soseuta. Sekoita kastike salaattiin, lisää siemenet ja kukat.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat