


Mausteista & maistuvaa
Papubissara – valmista höyryävä, herkullinen marokkolainen keitto tuoreista härkäpavuista
50 min
Marokkolainen härkäpapukeitto valmistetaan perinteisesti kuivatuista pavuista, mutta sadonkorjuun aikaan siihen sopivat erinomaisen hyvin tuoreet härkäpavut.
Reseptin ainekset
4 annosta
noin 1 kg
härkäpapuja
4
valkosipulinkynttä
1 l
vettä
2 rkl
persiljaa hienonnettuna
3 rkl
oliiviöljyä
2 tl
juustokuminaa
1 tl
(savu)paprikaa
1 tl
suolaa
¾ tl
mustapippuria
¼–½ tl
chilihiutaleita
3 rkl
sitruunanmehua
Bissara tuoreista härkäpavuista – ohje:
- Silvi härkäpavut eli irrota pavut paloistaan. Jos pavut ovat kovin isoja, keitä niitä vedessä ensin 3–5 minuuttia ja luiskauta pavun pinnalla oleva kalvo pois sormin.
- Laita pavut kattilaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää ne kattilaan. Lisää vesi ja kuivamausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10 minuuttia.
- Soseuta keitto, lisää sitruunanmehu ja tarvittaessa nestettä. Kuumenna vielä kertaalleen.
- Voit viimeistellä keittoannokset oliiviöljyllä ja ripauksella mausteita.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat