Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Mausteista & maistuvaa

Papubissara – valmista höyryävä, herkullinen marokkolainen keitto tuoreista härkäpavuista

50 min

Marokkolainen härkäpapukeitto valmistetaan perinteisesti kuivatuista pavuista, mutta sadonkorjuun aikaan siihen sopivat erinomaisen hyvin tuoreet härkäpavut.

5.9.2025
Reseptin ainekset
4 annosta
noin 1 kg
härkäpapuja
4
valkosipulinkynttä
1 l
vettä
2 rkl
persiljaa hienonnettuna
3 rkl
oliiviöljyä
2 tl
juustokuminaa
1 tl
(savu)paprikaa
1 tl
suolaa
¾ tl
mustapippuria
¼–½ tl
chilihiutaleita
3 rkl
sitruunanmehua

Bissara tuoreista härkäpavuista – ohje:

  1. Silvi härkäpavut eli irrota pavut paloistaan. Jos pavut ovat kovin isoja, keitä niitä vedessä ensin 3–5 minuuttia ja luiskauta pavun pinnalla oleva kalvo pois sormin.
  2. Laita pavut kattilaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää ne kattilaan. Lisää vesi ja kuivamausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10 minuuttia.
  3. Soseuta keitto, lisää sitruunanmehu ja tarvittaessa nestettä. Kuumenna vielä kertaalleen.
  4. Voit viimeistellä keittoannokset oliiviöljyllä ja ripauksella mausteita.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt