Maku

Linssi-kookoskeitto

30 min
GL
KA
LA
MA
MU
VE
4.17
11

Linssi-kookoskeitto on herkullisen pehmeä ja sopivan mausteinen keitto. Tässä on kasviskeitto kaikkien makuun. Suosittelemme!
Tulosta
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 500 gporkkanaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 tlcurrya
  • 1/2 tljuustokuminaa (jauhettuna)
  • 1/2 tlkorianterinsiemeniä (jauhettuna)
  • 1/2 tlkardemummaa (jauhettuna)
  • 1 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 8 dlvettä
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 2 1/2 dllinssejä (punaisia)
  • 5 dlkookosmaitoa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 3 rkltuoretta korianteria (hienonnettuna)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN20 min

Valmista linssi-kookoskeitto näin:

Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi porkkanat.

Kuullota mausteita hetki öljyssä kattilassa, mutta varo polttamasta niitä. Lisää sipulit ja porkkanat. Kuullota niitä hetki sekoitellen.

Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Huuhtele linssit siivilässä runsaalla vedellä. Lisää ne kattilaan.

Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 15–20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Lisää lopuksi kookosmaito, suola, mustapippuri ja korianteri.

Tarkista linssi-kookoskeiton maku.

MITÄ PIDIT?
4.17