3,7(14)
Palsternakkakeitto
Gluteeniton
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Ihanan kuohkea palsternakkakeitto on vegaaninen, jos käytät soija- tai kaurakermaa. Kokeile reseptiä ja ihastu!
Julkaistu 3.9.2014
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
600 gpalsternakkaa
500 gperunaa (jauhoinen lajike)
13 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutiota
1/2 tlsuolaa
1/2 tlrosmariinia
1 kplappelsiinia (hienoksi raastettu kuori ja puristettu mehu)
2 dlkaurajuomaa (gluteenitonta, jos tarve)
Paahdetut siemenet
1 rklrypsiöljyä
1/2 tljuustokuminaa (jauhettua)
1/2 tljauhettua korianteria
1/4 tlchilijauhetta
1 1/2 dlsiemensekoitusta

Valmista kuohkea palsternakkakeitto näin:

Kuori ja kuutioi palsternakat ja perunat.

Kiehauta vesi kattilassa. Lisää liemikuutio, suola, rosmariini ja kasvikset.

Keitä kasvikset pehmeiksi keskilämmöllä ja kannen alla, 15–20 minuuttia.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Mausta appelsiininkuorella ja -mehulla. Lisää kerma ja kuumenna hetki.

Paista öljyssä pannussa mausteita ja siemeniä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes siemenet saavat väriä ja ovat rapeita.

Viimeistele palsternakkakeittoannokset siemenillä.

2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.