Palsternakkakeitto
40 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
20 minIhanan kuohkea palsternakkakeitto on vegaaninen, jos käytät soija- tai kaurakermaa. Kokeile reseptiä ja ihastu!
GL
KA
LA
MA
MU
VE
3.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 3.9.2014

Palsternakkakeitto
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 600 gpalsternakkaa
- 500 gperunaa (jauhoinen lajike)
- 13 dlvettä
- 1 kplkasvisliemikuutiota
- 1/2 tlsuolaa
- 1/2 tlrosmariinia
- 1 kplappelsiinia (hienoksi raastettu kuori ja puristettu mehu)
- 2 dlkaurajuomaa (gluteenitonta, jos tarve)
Paahdetut siemenet
- 1 rklrypsiöljyä
- 1/2 tljuustokuminaa (jauhettua)
- 1/2 tljauhettua korianteria
- 1/4 tlchilijauhetta
- 1 1/2 dlsiemensekoitusta
Valmista kuohkea palsternakkakeitto näin:
Kuori ja kuutioi palsternakat ja perunat.
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää liemikuutio, suola, rosmariini ja kasvikset.
Keitä kasvikset pehmeiksi keskilämmöllä ja kannen alla, 15–20 minuuttia.
Soseuta keitto sauvasekoittimella.
Mausta appelsiininkuorella ja -mehulla. Lisää kerma ja kuumenna hetki.
Paista öljyssä pannussa mausteita ja siemeniä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes siemenet saavat väriä ja ovat rapeita.
Viimeistele palsternakkakeittoannokset siemenillä.