


Palsternakkakeitto
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Ihanan kuohkea palsternakkakeitto on vegaaninen, jos käytät soija- tai kaurakermaa. Kokeile reseptiä ja ihastu!
Reseptin ainekset
4 annosta
600 g
palsternakkaa
500 g
perunaa (jauhoinen lajike)
13 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutiota
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
rosmariinia
1 kpl
appelsiinia (hienoksi raastettu kuori ja puristettu mehu)
2 dl
kaurajuomaa (gluteenitonta, jos tarve)
Paahdetut siemenet
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
juustokuminaa (jauhettua)
1/2 tl
jauhettua korianteria
1/4 tl
chilijauhetta
1 1/2 dl
siemensekoitusta
Valmista kuohkea palsternakkakeitto näin:
Kuori ja kuutioi palsternakat ja perunat.
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää liemikuutio, suola, rosmariini ja kasvikset.
Keitä kasvikset pehmeiksi keskilämmöllä ja kannen alla, 15–20 minuuttia.
Soseuta keitto sauvasekoittimella.
Mausta appelsiininkuorella ja -mehulla. Lisää kerma ja kuumenna hetki.
Paista öljyssä pannussa mausteita ja siemeniä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes siemenet saavat väriä ja ovat rapeita.
Viimeistele palsternakkakeittoannokset siemenillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat