Maku

Palsternakkakeitto

40 min
3.7
2

Palsternakkakeitto

GL
KA
LA
MA
MU
VE
2
3.7
Ihanan kuohkea palsternakkakeitto on vegaaninen, jos käytät soija- tai kaurakermaa. Kokeile reseptiä ja ihastu!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gpalsternakkaa
  • 500 gperunaa (jauhoinen lajike)
  • 13 dlvettä
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlrosmariinia
  • 1 kplappelsiinia (hienoksi raastettu kuori ja puristettu mehu)
  • 2 dlkaurajuomaa (maidoton) (kermaa)

Paahdetut siemenet

  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tljuustokuminaa (jauhettua)
  • 1/2 tljauhettua korianteria
  • 1/4 tlchilijauhetta
  • 1 1/2 dlsiemensekoitusta

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Valmista kuohkea palsternakkakeitto näin:

Kuori ja kuutioi palsternakat ja perunat.

Kiehauta vesi kattilassa. Lisää liemikuutio, suola, rosmariini ja kasvikset.

Keitä kasvikset pehmeiksi keskilämmöllä ja kannen alla, 15–20 minuuttia.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Mausta appelsiininkuorella ja -mehulla. Lisää kerma ja kuumenna hetki.

Paista öljyssä pannussa mausteita ja siemeniä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes siemenet saavat väriä ja ovat rapeita.

Viimeistele palsternakkakeittoannokset siemenillä.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä