Maku

Palsternakkakeitto

40 min
3.73
2

Palsternakkakeitto

GL
KA
LA
MA
MU
VE
2
3.73
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos
Ihanan kuohkea palsternakkakeitto on vegaaninen, jos käytät soija- tai kaurakermaa. Kokeile reseptiä ja ihastu!

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gpalsternakkaa
  • 500 gperunaa (jauhoinen lajike)
  • 13 dlvettä
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlrosmariinia
  • 1 kplappelsiinia (hienoksi raastettu kuori ja puristettu mehu)
  • 2 dlkaurajuomaa (maidoton) (kermaa)

Paahdetut siemenet

  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tljuustokuminaa (jauhettua)
  • 1/2 tljauhettua korianteria
  • 1/4 tlchilijauhetta
  • 1 1/2 dlsiemensekoitusta

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Valmista kuohkea palsternakkakeitto näin:

Kuori ja kuutioi palsternakat ja perunat.

Kiehauta vesi kattilassa. Lisää liemikuutio, suola, rosmariini ja kasvikset.

Keitä kasvikset pehmeiksi keskilämmöllä ja kannen alla, 15–20 minuuttia.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Mausta appelsiininkuorella ja -mehulla. Lisää kerma ja kuumenna hetki.

Paista öljyssä pannussa mausteita ja siemeniä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes siemenet saavat väriä ja ovat rapeita.

Viimeistele palsternakkakeittoannokset siemenillä.

MITÄ PIDIT?
3.73