


Raikas vegeherkku
Marinoitu tofu – sitruunan kirpeys, valkosipulin lempeys ja timjamin aromaattisuus tekevät tofulle temput
6 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 6 h 0 min
Sitruunan raikkaus ja valkosipulin lempeä potku tekevät tästä marinoidusta tofusta vastustamattoman. Vegaaninen herkku sopii lisukkeeksi, alkupalaksi tai osaksi värikästä salaattipöytää.
Reseptin ainekset
6 annosta
1 pkt (300 g)
maustamatonta tofua
2
timjaminoksaa
1
sitruuna
2
valkosipulinkynttä
1 dl
rypsiöljyä
1 rkl
sinapinsiemeniä
1 tl
sokeria
¾ tl
suolaa
Marinoitu tofu – ohje:
- Kuivaa ja leikkaa tofu noin sentin kuutioiksi. Pese ja leikkaa puolet sitruunasta ohuiksi viipaleiksi.
- Pane tofukuutiot, sitruunaviipaleet ja timjaminoksat puhtaaseen lasipurkkiin.
- Purista jäljellä olevasta sitruunanpuolikkaasta noin 2 rkl mehua kulhoon. Hienonna valkosipulinkynnet. Lisää ne ja loput aineet sitruunanmehun joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada marinadi purkkiin tofun joukkoon.
- Sulje kansi ja pyörittele purkkia niin että maut tasoittuvat. Anna maustua jääkaapissa vähintään 6 tuntia, mieluiten yön yli. Kääntele purkkia muutaman kerran maustumisen aikana.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat