


Helppo vegepata
Bataatti-linssipata on täydellisen täyttävä, mutta kepeä arkiruoka
30 min
Bataatti-linssipadan makumaailma muistuttaa rakastetusta bataattisosekeitosta. Garam masala ja bataatit kuullotetaan padan pohjalla ensin, mikä tuo ihanaa makua koko ruokaan.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 iso tai 2
pientä bataattia
1 prk (380/230 g)
linssejä suolaliemessä
3 rkl
rypsiöljyä
2 tl
garam masala -mausteseosta
2½ dl
kookoskermaa
½
appelsiinin mehu
1 dl
vettä
1 tl
sokeria tai hunajaa
1 tl
suolaa
1 dl
hienonnettua korianteria
Lisäksi
riisiä
Bataatti-linssipata – ohje:
- Kuori ja leikkaa bataatti viipaleiksi. Valuta linsseistä suolaliemi pois ja huuhtele ne siivilässä.
- Kuumenna öljy padassa. Lisää garam masala, ja paista 1–2 minuuttia. Lisää bataattiviipaleet ja jatka paistamista pari minuuttia.
- Lisää kookosmaito, appelsiininmehu, vesi, sokeri ja suola. Kiehauta. Lisää linssit. Kypsennä liedellä keskilämmöllä tai 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
- Viimeistele pata tuoreella korianterilla.
Vinkki!
Herättele garam masala -mausteseosta öljyssä pannulla ennen muiden raaka-aineiden lisäämistä, niin mausta tulee intensiivisempi ja voimakkaampi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat