


Paras grillitofu
Grillattu tofu – pinnalta rapeat ja sisältä mehevän mureat tofugrillipihvit marinoidaan korealaisittain
1 h 30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 15 min
Yhdestä maustamattomasta tai savutofusta saa kaksi tuhtia kasvisgrillipihviä, kun sen halkaisee pitkittäin. Tofugrillipihvit marinoidaan korealaisittain makean mausteisiksi ja sopivan tulisiksi.
Reseptin ainekset
4 annosta
2 pkt (à 300–380 g
maustamatonta tofua
rypsiöljyä
Marinadi
3–4
valkosipulinkynttä
2
kevätsipulia
2 rkl
riisiviinietikkaa
2 rkl
soijakastiketta
2 rkl
seesamiöljyä
2 rkl
sokeria
2 tl
seesaminsiemeniä
2 tl
gochujang-tahnaa
½ tl
mustapippuria
Grillattu tofu – ohje:
- Kääri tofu talouspaperiin tai puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen. Laita päälle paino ja anna kuivua 15 minuuttia.
- Valmista marinadi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna kevätsipulit. Yhdistä kaikki marinadin ainekset tasaiseksi seokseksi.
- Halkaise tofut pitkittäin kahtia ja laita laakeaan astiaan, esimerkiksi uunivuokaan. Valuta päälle marinadi ja kääntele toftupaloja varovasti niin, että ne ovat kauttaaltaan marinadissa. Peitä kelmulla ja anna marinoitua viileässä vähintään tunnin ajan.
- Pyyhi tofupalojen pinta kuivaksi talouspaperilla. Kuumenna grilli ja öljyä parila. Paista pihvit molemmin puolin kauniin ruskeiksi ja rapeiksi.
Vinkki!
Savuisemman makuiset tofupihvit saat, kun käytät savutofua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat