


Tuhti välipala
Tofuleivät – paahteinen savutofu sopii leipien täytteeksi ilman kypsennystäkin
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Ohueksi siivutetusta savutofusta tulee erityisen maukas täyte leiville, kun sen marinoi balsamiviinietikkamarinadissa.
Reseptin ainekset
4 annosta
8
viipaletta hapanjuuri- tai maalaisleipää
1 ps (65 g)
babypinaattia
Marinoitu tofu
1 pkt (400 g)
savutofua
1
valkosipulinkynsi (tai ¼ tl valkosipulijauhetta)
¾ dl
balsamiviinietikkaa
1 rkl
oliiviöljyä
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Fenkoli-kaalisalaatti
150 g
kaalia
1
pieni fenkoli
½ dl
vegaanista majoneesia
1 rkl
riisi- tai valkoviinietikkaa
¼ tl
suolaa
Tofuleivät – ohje:
- Kääri tofu talouspaperiin tai puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen. Laita päälle paino ja anna kuivua noin 15 minuuttia.
- Valmista marinadi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita balsamiviinietikka, valkosipuli, öljy, suola ja pippuri kulhossa.
- Leikkaa tofu juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet marinadiin, kääntele varovasti ja anna marinoitua tunnin ajan.
- Valmista kaalisalaatti. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi tai raasta fenkoli karkeaksi raasteeksi. Sekoita kulhossa majoneesi ja mausteet ja lisää kasvikset.
- Paahda leipäviipaleet leivänpaahtimessa tai kuivalla pannulla molemmin puolin rapeiksi. Levitä neljälle leipäviipaleelle pinaattia, kaalisalaattia ja marinoitua tofua. Paina toiset leipäviipaleet napakasti päälle, leikkaa leivät kahtia ja tarjoa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat