


Samettinen suklaamousse
Tämäkö tehty tofusta? Superherkullinen ja helppo tofu-suklaamousse on koostumukseltaan ihanan lohkeavaa
15 min
Pehmeästä silken tofusta ja vegaanisesta tummasta suklaasta valmistuu proteiinirikas ja vegaaninen jälkiruokamousse helposti. Miedon makuinen pehmeä tofu antaa moussemaisen rakenteen jälkiruoille.
Reseptin ainekset
4 annosta
200 g
vegaanista tummaa suklaata
2 tl
kookosöljyä
noin 700 g
pehmeää silken tofua
½ dl
kaakaojauhetta
½ dl
vaahterasiirappia
2 tl
vaniljasokeria
¼ tl
suolaa
(½ dl
mantelijuomaa)
Lisäksi
50 g
vegaanista tummaa suklaata
Tofu-suklaamousse – ohje:
- Sulata paloiteltu suklaa ja kookosöljy paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä hetken.
- Valuta tofu, kääräise keittiöpyyhkeeseen ja purista vielä siivilässä kuivaksi.
- Laita tofu, kaakaojauhe ja mausteet tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Valuta joukkoon myös sulatettu suklaa. Soseuta, kunnes seos on tasaista moussea. Voit lisätä joukkoon hieman mantelijuomaa, jos mousse tuntuu liian paksulta.
- Lusikoi tai pursota mousse tarjoilukulhoihin. Rouhi päälle suklaata.
Vinkki!
Voit käyttää mousseen myös maitopohjaista tummaa suklaata, mutta silloin suklaaherkku ei ole vegaaninen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat