4,1(11)
Kesäkurpitsa-avokadonuudelit
gluteeniton
maidoton
munaton
vegaani
15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen
Kevyimmät nuudelit syntyvät kesäkurpitsasta! Tarjoa hauskat kasviskierteet avokadokastikkeen kera. 
Julkaistu 20.10.2016
Maku
Reseptin ainekset 4 annosta
2 kplkesäkurpitsaa (800 g)
1 rkloliiviöljyä
1/2 kpltuoretta chiliä
3 kplvalkosipulinkynttä
Avokadokastike
2 kplavokadoa
1/2 dlsitruunamehua
1/2 dloliiviöljyä
1 tlsitruunankuoriraastetta
1/2 tlsuolaa
1/3 tlmustapippuria
Lisäksi
1 rklbasilikaa (1/2 ruukkua)
1/2 kpltuoretta chiliä (viipaloituna)

Valmista kesäkurpitsa-avokadonuudelit näin:

Huuhdo kesäkurpitsat ja leikkaa ne ohuiksi nauhoiksi spiraalileikkurilla tai juustohöylällä. Jos käytät juustohöylää, leikkaa viipaleet vielä veitsellä kapeiksi suikaleiksi.

Hienonna chili ja kuoritut valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele avokadot kulhoon. Soseuta ne. Lisää loput kastikkeen ainekset. Ohenna kastiketta tarvittaessa tilkalla öljyä tai vettä.

Kääntele kesäkurpitsasuikaleita, chiliä ja valkosipulia miedolla lämmöllä pannulla öljyssä, kunnes ne lämpenevät ja hieman pehmenevät. Sekoita joukkoon kastike.

Viimeistele kesäkurpitsapasta basilikalla ja chiliviipaleilla.

Kommentoi »