Mainos

Avokado on aiemmin ajateltu vain kylmien tai haaleiden ruokien ainekseksi. Sen suosion räjäytti kuitenkin takavuosien lempiruoka, avokadopasta, jossa avokado maistui spagetin kastikkeena. Nykyisin avokado onkin banaanin kaltainen joka keittiön perusaines. Uusin lämmin lemppari ovat halkaistussa avokadossa uunissa kypsennetyt munat, aamiaisavokadot, jotka nimensä mukaisesti hurmaavat brunssipöydässä. ...

Viipaloi avokadoja raikkaaseen salaattiin tai kanasalaattiin. Tee niistä makusi mukaan karkea tai sileä guacamole, tai jatka se turkkilaisella jogurtilla kuohkeaksi dipiksi. Tahinilla ja juustokuminalla maustettuna avokadotahnasta saa mainion avokadohummuksen. Avokadotahna käy myös kesäkurpitsasta tehtyjen nuudeleiden kastikkeeksi.

Avokadosta syntyvät myös ihanat trendiherkut. Kääri avokadoa kesärulliin, tee siitä kuohkea vihersmoothie tai hemmottele vegaanisella avokado-suklaamoussella.

Aina ei avokadosta tarvitse kokata, sillä se maistuu myös sellaisenaan. Halkaistulle hedelmälle ripaus suolaa sekä pippuria ja vähän sitruunaa, ja täydellinen välipala on valmis. Survomalla ja maustamalla suolalla ja pippurilla avokadosta saa myös mainion leivänpäällisen.

Avokadon vihreä hedelmäliha tummuu nopeasti joutuessaan ilman kanssa tekemisiin. Sitrushedelmien happo hidastaa tummumista, minkä vuoksi avokadoruokiin yleensä aina lisätään sitruunaa tai limettiä.

Näin poistat avokadon kiven näppärästi

Avokadon kivi on helppo poistaa terävällä veitsellä. Paina veitsi kunnolla kiinni kiveen ja kierrä se irti. Hedelmälihan voi irrottaa lusikalla kovertamalla. Kauniita avokadokuutioita saa helpoimmin, kun hedelmälihan ruuduttaa veitsellä ja irrottaa kuoresta pienellä lusikalla.

Näytä lisää