4,8(8)
Appelsiini-avokadosalaatti
Kasvis
10 min
Hyvän olon salaatti syntyy makeista appelsiineista ja pehmeästä avokadosta. Ripottele salaatin päälle fetaa ja pistaasipähkinöitä.
6.1.2015
 |
Maku
Reseptin ainekset
2 annosta
1appelsiini
1veriappelsiini
1kypsä avokado
50 gfetajuustoa (rasvaa 18 %)
1/2 dlpistaaseja (kuorittuja)
herneenversoja
Kastike
2 rklappelsiinimehua
1 rklvalkoviinietikkaa
2 rkloliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Appelsiini-avokadosalaatti – ohje:

  1. Leikkaa appelsiinien päädyt. Aseta appelsiinin leikattu pääty leikkuulautaa vasten, ja leikkaa kuoret sivuilta parin sentin osissa hedelmän pyöreää muotoa myötäillen. Leikkaa jäljelle jääneet valkoiset osat pois. Viipaloi appelsiinit.
  2. Halkaise avokado ja kaiverra avokado pois kuoresta lusikalla. Poista kivi ja kuutioi kuorittu avokado.
  3. Kokoa lautaselle appelsiinisiivut, avokado ja herneenversot. Ripottele salaatin päälle fetamuruja ja rouhittuja pistaasipähkinöitä.
  4. Purista appelsiinin mehua pari ruokalusikallista jäljelle jääneistä kuorista ja appelsiinien päädyistä. Sekoita mehuun loput kastikkeen ainekset. Lusikoi kastiketta salaatin päälle.

Tee salaatista ruokaisampi ja lisää mukaan paistettua kanaa!
1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.