Appelsiini-avokadosalaatti

10 min
4.6
0

Appelsiini-avokadosalaatti

Hyvän olon salaatti syntyy makeista appelsiineista ja pehmeästä avokadosta. Ripottele salaatin päälle fetaa ja pistaasipähkinöitä.
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 1 kplappelsiini
  • 1 kplveriappelsiini
  • 1 kplkypsä avokado
  • 50 gfetajuustoa (rasvaa 18 %)
  • 1/2 dlpistaaseja (kuorittuja)
  • herneenversoja

Kastike

  • 2 rklappelsiinimehua
  • 1 rklvalkoviinietikkaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Tee näin

10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN

Leikkaa appelsiinien päädyt. Aseta appelsiinin leikattu pääty leikkuulautaa vasten, ja leikkaa kuoret sivuilta parin sentin osissa hedelmän pyöreää muotoa myötäillen. Leikkaa jäljelle jääneet valkoiset osat pois. Viipaloi appelsiinit.

Halkaise avokado ja kaiverra avokado pois kuoresta lusikalla. Poista kivi ja kuutioi kuorittu avokado.

Kokoa lautaselle appelsiinisiivut, avokado ja herneenversot. Ripottele salaatin päälle fetamuruja ja rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Purista appelsiinin mehua pari ruokalusikallista jäljelle jääneistä kuorista ja appelsiinien päädyistä. Sekoita mehuun loput kastikeen ainekset. Lusikoi kastiketta salaatin päälle.

Vinkki!

Tee salaatista ruokaisampi ja lisää mukaan paistettua kanaa!
MITÄ PIDIT?
4.6
Katso myös nämä