Kypsä avokado – näin tunnistat sopivan kypsyyden ja opit käsittelemään avokadon oikein
Kypsä avokado tuntuu painamalla pehmeältä, mutta napakalta. Lue vinkit kypsän avokadon tunnistamiseen sekä avokadon kiven irroittamiseen ja käsittelyyn.
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 10.10.2014
Kypsä avokado
Avokado on parhaimmillaan, kun kannasta painamalla hedelmä tuntuu selvästi pehmeältä.
Avokadon kypsyttäminen
Raa’an avokadon voi kypsyttää huoneenlämmössä muovipussissa yhdessä omenan kanssa, sillä se on hyvä kypsymisen vauhdittaja.
Kiven irroittaminen
Halkaise kypsä avokado kiertämällä veistä kiveä myöten. Käännä puolikkaat irti toisistaan. Napauta veitsi kiinni kiveen, kierrä hieman ja irrota kivi.
Avokadon paloittelu
Kuutioi avokado kuoressaan tai irrota sisus lusikalla.