Kotivinkki

Kypsä avokado

Kypsä avokado

Milloin avokado on kypsä? Miten avokadoa käsitellään? Tässä vinkit.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto, Riikka Kantinkoski
Mainos

Kypsä avokado: Avokado on parhaimmillaan, kun kannasta painamalla hedelmä tuntuu selvästi pehmeältä.

Avokadon kypsyttäminen: Raa’an avokadon voi kypsyttää huoneenlämmössä muovipussissa yhdessä omenan kanssa, sillä se on hyvä kypsymisen vauhdittaja.

Kiven irroittaminen: Halkaise kypsä avokado kiertämällä veistä kiveä myöten. Käännä puolikkaat irti toisistaan. Napauta veitsi kiinni kiveen, kierrä hieman ja irrota kivi.

Avokadon paloittelu: Kuutioi avokado kuoressaan tai irrota sisus lusikalla.

Kurkkaa myös resepteistä avokadosalaatti, guacamole ja avokadosalsa!

Julkaistu: 10.10.2014
Katso myös nämä