Kotivinkki

Kolme reseptiä avokadosta


Kypsä avokado toimii kuin kerma. Se pehmentää makuja ja sopii yllättävän moneen. Tässä nopeat ja helpot reseptit!
Kuvat Riikka Kantinkoski

Avokadosalsa: Kuutioi avokado ja 2 tomaattia. Lisää puolikas punasipuli hienonnettuna, tilkka sitruunamehua, suolaa ja mustapippuria. Sekoita, ja tarjoa leivän päällä tai paistetun broilerin, pihvin tai kalan lisäkkeenä.

Avokadotahna: Soseuta sauvasekoittimella 1 avokado, pieni valkosipulinkynsi, 2 tl sitruunamehua ja ripaus suolaa. Nauti dippinä, levitteenä tai kastikkeena.

Avokadosalaatti: Kokoa evääksi purkkiin tai asettele vadille salaattia, sinimailasen ituja, retiisiviipaleita, punasipulia, avokadoa ja paahdettuja seesaminsiemeniä. Sekoita kastikkeeksi 1 ½ rkl soijaa, 1 rkl sitruunamehua ja ½ rkl seesaminsiemenöljyä.

Suosittelemme myös näitä

Julkaistu: 13.9.2013