5(3)
Kana-avokadosalaatti uunijuurespohjalla
Gluteeniton
Munaton
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h
Kotoisista uunijuureksista syntyy talvinen salaattipohja, joka saa kaverikseen ruokaisan kana-avokadotäytteen. Tämä kanasalaatti sopii nälkäiselle!
Reseptin ainekset
4 annosta
Uunijuurespohja
600 gbataattia (1 pieni)
2 kplpalsternakkaa
2 kplpunajuurta
2 kplporkkanaa
2 rkloliiviöljyä
1 rklvaahterasiirappia
2 rkltuoreyrttiseosta (esim. timjami tai rosmariini)
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria (rouhittuna)
Lisäksi
2 dltuoretta korianteria (tai 1 rku minttua tai rucolaa silputtuna)
Broileri-avokadotäyte
560 gmaustamattomia broilerinfileitä (4 kpl)
Marinadi
2 rkloliiviöljyä
1 rklhunajaa
1 rklsitruunamehua
1 rklmausteseosta (ras el hanout)
Paistamiseen
1 rklruokaöljyä
Lisäksi
2 kplavokadoa

Uunijuurekset

Pese ja kuori juurekset. Leikkaa juurekset tikuiksi. Kumoa juurekset leivinpaperin päälle pellille. Sekoita joukkoon öljy, hunaja ja mausteet. (Pidä punajuuret yhdessä reunassa ja sekoita ne vain keskenään, jos et halua juuresten värjäytyvän.)

Paista uunijuureksia 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia ja tarkista kypsyys. Voi tarjota juurekset lämpimänä tai kylmänä yrttisilpun kanssa.

Kana-avokadotäyte

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Kaada marinadi broilerinfileiden päälle rasiaan. Kääntele fileitä niin, että ne maustuvat joka puolelta. Anna marinoitua huoneenlämmössä 1/2 tuntia.

Paista broilerinfileet pannulla öljyssä kypsiksi tai pariloi ne.

Viipaloi avokado. Paloittele paistettu broilerinfilee salaattipohjalle.

Lisää avokadot ja valitsemasi kastike. Kokeile kanasalaatin kaverina esimerkiksi makeaa chilikastiketta tai ranskankerma-valkosipulikastiketta.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.