Kotivinkki

Grillatut katkarapuavokadot – kesäisen raikas ja täyteläinen grilliherkku

2 h 30 min
0
0

Grillatut katkarapuavokadot – kesäisen raikas ja täyteläinen grilliherkku

Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Grillatut katkarapuavokadot ovat samaan aikaan sekä raikkaita että täyteläisiä. Grillaus tuo avokadosta esiin kokonaan uusia puolia – tätä kannattaa siis ehdottomasti kokeilla!

Ainekset (4 annosta)

Grillatut katkarapuavokadot

  • 2 pskatkarapuja ( á 180 g)
  • 1valkosipulinkynsi
  • ¼– ½punaista chiliä
  • 25 gvoita
  • ¼ tlmustapippuria
  • 1 tlsrirachakastiketta
  • ½ dlpersiljaa hienonnettuna
  • 4avokadoa
  • 1limetti

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Grillatut katkarapuavokadot valmistuvat näin:

  1. Sulata ja valuta katkaravut. Hienonna valkosipuli ja chili.
  2. Sulata voi pannulla. Lisää valkosipuli, chilit, mustapippuri ja sriracha. Kuumenna hetki sekoitellen. Lisää hyvin valutetut katka­ravut ja persilja. Sekoita, kuumenna nopeasti ja siirrä pannu pois liedeltä.
  3. Leikkaa avokadot puoliksi ja poista sieme­net. Koverra siemenkuoppia hiukan isommiksi. Paloittele poistettu hedelmä­liha ja sekoita se katkarapujen joukkoon.
  4. Grillaa avokadoja leikkauspinta alaspäin kuumassa grillissä, kunnes ne ovat hiukan lämmenneet ja saaneet väriä.
  5. Lusikoi siemenkuoppiin katkarapuseosta ja purista limetin mehua päälle.
MITÄ PIDIT?
0