Kotivinkki

Avokadomunakas sopii sekä lounaaksi että kunnon välipalaksi – paprika, pinaatti ja tomaatit pitävät huolen, että munakkaasta löytyy myös kasvivoimaa

15 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen
Avokadomunakas on pikaruokaa parhaimmillaan, sillä sen valmistamiseen kuluu aikaa vain vaivainen vartti. Nopea ja vaivaton mutta silti ravitseva annos pitää nälän loitolla pitkään.
GL
4
1
Kuvat Timo Pyykkö


Ainekset (2 annosta)

Avokadomunakas

  • 4kananmunaa
  • ½ dlvettä tai maitoa
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria myllystä
  • 30 gbabypinaattia
  • 1pieni sipuli
  • 6miniluumutomaattia
  • ½keltainen paprika
  • 1 avokado
  • 50 gfetajuustoa

Paistamiseen

  • 2 tlrypsiöljyä
Tulosta

Avokadomunakas valmistetaan näin:

  1. Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon vesi tai maito. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna pinaatti ja lisää seokseen.
  2. Hienonna sipuli, halkaise tomaatit ja kuutioi paprika. Halkaise avokado, poista kivi ja viipaloi hedelmäliha.
  3. Kuumenna öljy pinnoitetulla pannulla, lisää sipulit ja anna niiden kuullottua. Kaada munakasseos pannulle. Siirtele seosta ulkoreunasta sisäänpäin niin, että munakas hyytyy tasaisesti.
  4. Lisää tomaatit ja paprikat. Anna niiden kuumentua. Lisää lopuksi avokadot ja murusteltu fetajuusto. Tarjoa heti.
MITÄ PIDIT?
4
1 kommentti