Maku

Avokadomunakas

20 min
GL
4
0

Avokadomunakas on helppo ja herkullinen lounas.
Tulosta
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Ainekset (2 annosta)

  • 4 kplkananmunia
  • ½ dlruokakermaa
  • ripaus suolaa
  • nokare voita paistamiseen

Täyte

  • 1 kplavocado
  • 1 rklsitruunan mehua
  • 1 dlcheddarjuustoa raastettuna
  • 1 kplsäilötty jalapeno
  • 1 dltomaattisalsaa (esim. itse tehtyä kirsikkatomaattisalsaa)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Puolita avokado ja poista siemen. Poista avokadosta kuoret ja leikkaa avokado viipaleiksi. Ripottele avokado viipaleiden pinnalle sitruunamehua tummumisen ehkäisemiseksi. Viipaloi säilötty jalapeno.

Riko kananmunat kulhoon. Lisää kulhoon ruokakerma. Halutessasi voit kerman sijaan käyttää vettä. Vatkaa munien rakenne rikki ja mausta suolalla. Sulata nokare voita pinnotetussa pannussa. Kaada munaseos pannuun ja sekoittele hiukan. Kun munakkaan pohja on hyytynyt ripottele munakkaan pinnalle juustoraaste, jalapeno- ja avokadoviipaleet. Nosta kansi päälle ja anna munakkaan hyytyä.

Munakkaan hyydyttyä lisää toiselle puoliskolle kirsikkatomaattisalsa ja käännä lastalla munakas kaksikerroin. Siirrä avokadomunakas varovaisesti lautaselle. Tarjoile heti.

MITÄ PIDIT?
4