Avokadomunakas sopii sekä lounaaksi että kunnon välipalaksi – paprika, pinaatti ja tomaatit pitävät huolen, että munakkaasta löytyy myös kasvivoimaa
15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
Avokadomunakas on pikaruokaa parhaimmillaan, sillä sen valmistamiseen kuluu aikaa vain vaivainen vartti. Nopea ja vaivaton mutta silti ravitseva annos pitää nälän loitolla pitkään.
GL
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 7.4.2020

Avokadomunakas sopii sekä lounaaksi että kunnon välipalaksi – paprika, pinaatti ja tomaatit pitävät huolen, että munakkaasta löytyy myös kasvivoimaa
Ainekset (2 annosta)
Avokadomunakas
- 4kananmunaa
- ½ dlvettä tai maitoa
- ½ tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria myllystä
- 30 gbabypinaattia
- 1pieni sipuli
- 6miniluumutomaattia
- ½keltainen paprika
- 1 avokado
- 50 gfetajuustoa
Paistamiseen
- 2 tlrypsiöljyä
Avokadomunakas valmistetaan näin:
- Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon vesi tai maito. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna pinaatti ja lisää seokseen.
- Hienonna sipuli, halkaise tomaatit ja kuutioi paprika. Halkaise avokado, poista kivi ja viipaloi hedelmäliha.
- Kuumenna öljy pinnoitetulla pannulla, lisää sipulit ja anna niiden kuullottua. Kaada munakasseos pannulle. Siirtele seosta ulkoreunasta sisäänpäin niin, että munakas hyytyy tasaisesti.
- Lisää tomaatit ja paprikat. Anna niiden kuumentua. Lisää lopuksi avokadot ja murusteltu fetajuusto. Tarjoa heti.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4