Maku

Avokadoleipä

3
0

Avokadoleipä

MA
MU
VE
0
3
Avokadoleipä on ihana aamupala tai kevyt lounas. Pikkelöidyt punasipulit ja retiisit antavat avokadoleivälle kivaa kirpeyttä.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Pikkelöidyt punasipulit ja retiisit

  • 1 kplpunasipuli
  • 4 kplretiisejä
  • 1 dlvalkoviinietikkaa
  • 2 rklvettä
  • 2 rklsokeria
  • 1/2 tlsuolaa

Lisäksi

  • 4 kpltummaa täysjyväleipäviipaletta (esim. Real)
  • 4 rkltahinia
  • 2 kplavokadoa (kypsää)
  • 2 rklsitruunanmehua
  • 2 rklseesaminsiemeniä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Valmista ensin pikkelöidyt kasvikset. Kuori sipuli ja viipaloi se ohueksi. Huuhtele ja viipaloi retiisit.

Mittaa kattilaan etikka, vesi, sokeri ja suola. Kiehauta sekoitellen, kunnes sokeri liukenee etikkaan.

Kaada kuuma liemi sipuli- ja retiisiviipaleiden päälle. Anna maustua huoneenlämmössä puolisen tuntia.

Levitä leipäviipaleille ensin tahinia. Halkaise avokadot, poista kivet ja viipaloi hedelmäliha.

Levitä avokadoviipaleet leiville ja pirskottele päälle sitrusmehua. Viimeistele avokadoleivät pikkelöidyillä kasviksilla ja seesaminsiemenillä.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä