


Avokadoleipä
15 min
Avokadoleipä on ihana aamupala tai kevyt lounas. Pikkelöidyt punasipulit ja retiisit antavat avokadoleivälle kivaa kirpeyttä.
Reseptin ainekset
4 annosta
Pikkelöidyt punasipulit ja retiisit
1 kpl
punasipuli
4 kpl
retiisejä
1 dl
valkoviinietikkaa
2 rkl
vettä
2 rkl
sokeria
1/2 tl
suolaa
Avokadoleipä
4 kpl
tummaa täysjyväleipäviipaletta (esim. Real)
4 rkl
tahinia
2 kpl
avokadoa (kypsää)
2 rkl
sitruunanmehua
2 rkl
seesaminsiemeniä
Avokadoleipä – ohje:
- Valmista ensin pikkelöidyt kasvikset. Kuori sipuli ja viipaloi se ohueksi. Huuhtele ja viipaloi retiisit.
- Mittaa kattilaan etikka, vesi, sokeri ja suola. Kiehauta sekoitellen, kunnes sokeri liukenee etikkaan.
- Kaada kuuma liemi sipuli- ja retiisiviipaleiden päälle. Anna maustua huoneenlämmössä puolisen tuntia.
- Levitä leipäviipaleille ensin tahinia. Halkaise avokadot, poista kivet ja viipaloi hedelmäliha.
- Levitä avokadoviipaleet leiville ja pirskottele päälle sitrusmehua. Viimeistele jokainen avokadoleipä pikkelöidyillä kasviksilla ja seesaminsiemenillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat