Maku

Avokadoleipä

15 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen
Avokadoleipä on ihana aamupala tai kevyt lounas. Pikkelöidyt punasipulit ja retiisit antavat avokadoleivälle kivaa kirpeyttä.
MA
MU
VE
3
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (4 annosta)

Pikkelöidyt punasipulit ja retiisit

  • 1 kplpunasipuli
  • 4 kplretiisejä
  • 1 dlvalkoviinietikkaa
  • 2 rklvettä
  • 2 rklsokeria
  • 1/2 tlsuolaa

Avokadoleipä

  • 4 kpltummaa täysjyväleipäviipaletta (esim. Real)
  • 4 rkltahinia
  • 2 kplavokadoa (kypsää)
  • 2 rklsitruunanmehua
  • 2 rklseesaminsiemeniä
Tulosta

Avokadoleipä tehdään näin:

  1. Valmista ensin pikkelöidyt kasvikset. Kuori sipuli ja viipaloi se ohueksi. Huuhtele ja viipaloi retiisit.
  2. Mittaa kattilaan etikka, vesi, sokeri ja suola. Kiehauta sekoitellen, kunnes sokeri liukenee etikkaan.
  3. Kaada kuuma liemi sipuli- ja retiisiviipaleiden päälle. Anna maustua huoneenlämmössä puolisen tuntia.
  4. Levitä leipäviipaleille ensin tahinia. Halkaise avokadot, poista kivet ja viipaloi hedelmäliha.
  5. Levitä avokadoviipaleet leiville ja pirskottele päälle sitrusmehua. Viimeistele jokainen avokadoleipä pikkelöidyillä kasviksilla ja seesaminsiemenillä.
MITÄ PIDIT?
3
Kommentoi »