3(1)
Avokadoleipä
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
Kasvis
15 min
Avokadoleipä on ihana aamupala tai kevyt lounas. Pikkelöidyt punasipulit ja retiisit antavat avokadoleivälle kivaa kirpeyttä.
22.6.2017
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
Pikkelöidyt punasipulit ja retiisit
1 kplpunasipuli
4 kplretiisejä
1 dlvalkoviinietikkaa
2 rklvettä
2 rklsokeria
1/2 tlsuolaa
Avokadoleipä
4 kpltummaa täysjyväleipäviipaletta (esim. Real)
4 rkltahinia
2 kplavokadoa (kypsää)
2 rklsitruunanmehua
2 rklseesaminsiemeniä

Avokadoleipä – ohje:

  1. Valmista ensin pikkelöidyt kasvikset. Kuori sipuli ja viipaloi se ohueksi. Huuhtele ja viipaloi retiisit.
  2. Mittaa kattilaan etikka, vesi, sokeri ja suola. Kiehauta sekoitellen, kunnes sokeri liukenee etikkaan.
  3. Kaada kuuma liemi sipuli- ja retiisiviipaleiden päälle. Anna maustua huoneenlämmössä puolisen tuntia.
  4. Levitä leipäviipaleille ensin tahinia. Halkaise avokadot, poista kivet ja viipaloi hedelmäliha.
  5. Levitä avokadoviipaleet leiville ja pirskottele päälle sitrusmehua. Viimeistele jokainen avokadoleipä pikkelöidyillä kasviksilla ja seesaminsiemenillä.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.