Avokadosalaatti – kevyt mutta ruokaisa lounas
25 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
Ihana avokadosalaatti on mahtava lounasruoka. Kermainen avokado ja lempeä kananmuna saavat pirteää seuraa raikkaasta verigreipistä.
LA
MA
3.2
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 23.8.2009

Avokadosalaatti – kevyt mutta ruokaisa lounas
Ainekset (4 annosta)
- 5 kplvaaleaa rouheleipäviipaletta
- 2 kplvalkosipulinkynttä
- 1 rklrypsiöljyä
- 2 rkltuoretta timjamia
- 2 kplavokadoa
- 4 kplkeitettyä munaa
- 1 kplverigreippiä
- 1 kpljääsalaattia ruukussa
- 1 rkloliiviöljyä
Valmista avokadosalaatti näin:
Kuutioi leipäviipaleet. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista leipäkuutiot rapeiksi. Lisää paistamisen puolessa välissä valkosipulit ja hienonnettu tuore timjami.Anna leipäkrutonkien jäähtyä.
Kuori avokadot, munat ja verigreippi. Kuutio avokadot, lohko munat ja leikkaa verigreippi paloiksi.
Revi huuhdellut, kuivatut salaatinlehdet tarjoiluastioihin tai laakeaan salaattikulhoon.
Levitä salaatin päälle kasvikset ja hedelmät sekä päällimmäiseksi leipäkrutongit.
Lorauta avokadosalaatin päälle oliiviöljyä kastikkeeksi.
MITÄ PIDIT?
3.22