Kotivinkki

Pinaattikeitto avokadolla

15 min
0
0

Pinaattikeitto avokadolla

Pinaattikeitto saa lisämakua purjosta ja täyteläisyyttä avokadosta, joka sekoitetaan kananmunan kanssa keiton lisukkeeksi. Terveellistä ja hyvää!
Teksti Marja Samuli
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4kananmunaa
  • 50 gpurjon vaaleaa osaa tai pakastepurjosuikaleita
  • 50 gvoita
  • 4 rklvehnäjauhoja
  • 1 lmaitoa
  • 150 gpakastepinaattia
  • 1 ½ tlsuolaa
  • ripaus sokeria
  • valkopippuria myllystä
  • 1iso avokado
  • sitruunan mehua
  • suolaa ja mustapippuria

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

1. Keitä kananmunat koviksi (7 min). Jäähdytä.
2. Halkaise, pese ja suikaloi purjo.
3. Sulata voi kattilassa ja kuullota purjosuikaleet pehmeiksi. Lisää vehnäjauhot ja sekoita, mutta älä anna ruskistua.
4. Lisää maito kattilaan vähän kerrallaan, koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Anna keiton kiehahtaa niin, että se sakenee.
5. Lisää pinaatti ja keitä vielä hetki. Mausta keitto suolalla, sokerilla ja valkopippurilla.
6. Kuori kananmunat ja murskaa ne karkeaksi erilliseen kulhoon. Hienonna avokadon hedelmäliha ja lisää se kananmunien joukkoon. Mausta seos sitruunamehun tilkalla, suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa pinaattikeiton kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä