Maku

Vegaaninen kakku – tämän vihreän viettelyksen salaisuus on kolmen aineksen samettisessa yhdistelmässä

3 h 40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
3 h 20 min
Vegaanisessa kakussa maistuu avokadon, kaakaovoin ja limetin täydellinen makutrio. Näin kaunista väriä ja samettista suutuntumaa et saa muusta kuin avokadosta.
MA
MU
VE
4
2


Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlintiaanisokeria
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • 2 rkllimetin mehua
  • ½ dl mantelimaitoa
  • ½ dl kookosöljyä

Täyte

  • 120 graakakaakaovoita
  • 4avokadoa
  • 1limetin raastettu kuori ja mehu
  • 1luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1 dl agave- tai vaaleaa siirappia
  • ⅓ tlvaniljajauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • 1 rklhienoa psylliumkuitujauhetta

Koristelu

  • 1sitruuna
  • 1limetti
  • 1 rklsitruunamelissan lehtiä
Tulosta

Vegaaninen kakku leivotaan näin:

  1. Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää limetin mehu, mantelimaito ja öljy. Sekoita nopeasti sekaisin.
  2. Kumoa ja levitä taikina irtopohjavuokaan (Ø 20 cm). Paista pohjaa 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 15 minuuttia. Jäähdytä pohja.
  3. Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Halkaise avokadot ja poista kivet. Laita täytteen aineet tehosekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  4. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään 2–3 tunniksi. Limetti-avokadokakun voi myös pakastaa.
  5. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Viimeistele kakku limetti- ja sitruunaviipaleilla sekä sitruunamelissan lehdillä.
MITÄ PIDIT?
4
2 kommenttia