


Vegaaninen limetti-avokadokakku – vihreän viettelyksen salaisuus on kolmen aineksen samettisessa yhdistelmässä
3 h 40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 3 h 20 min
Vegaanisessa kakussa maistuu avokadon, kaakaovoin ja limen täydellinen makutrio. Näin kaunista väriä ja samettista suutuntumaa et saa muusta kuin avokadosta.
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
intiaanisokeria
½ tl
leivinjauhetta
¼ tl
suolaa
2 rkl
limetin mehua
½ dl
mantelimaitoa
½ dl
kookosöljyä
Täyte
120 g
raakakaakaovoita
4
avokadoa
1
limen raastettu kuori ja mehu
1
luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
1 dl
agave- tai vaaleaa siirappia
⅓ tl
vaniljajauhetta
¼ tl
suolaa
1 rkl
hienoa psylliumkuitujauhetta
Koristelu
1
sitruuna
1
lime
1 rkl
sitruunamelissan lehtiä
Vegaaninen limetti-avokadokakku – ohje:
- Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää limen mehu, mantelimaito ja öljy. Sekoita nopeasti sekaisin.
- Kumoa ja levitä taikina irtopohjavuokaan (Ø 20 cm). Paista pohjaa 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 15 minuuttia. Jäähdytä pohja.
- Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Halkaise avokadot ja poista kivet. Laita täytteen aineet tehosekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
- Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään 2–3 tunniksi. Lime-avokadokakun voi myös pakastaa.
- Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Viimeistele raakakakku lime- ja sitruunaviipaleilla sekä sitruunamelissan lehdillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat