4,1(7)
Vegaaninen raakakakku – vihreän viettelyksen salaisuus on kolmen aineksen samettisessa yhdistelmässä
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
Kasvis
3 h 40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 3 h 20 min
Vegaanisessa raakakakussa maistuu avokadon, kaakaovoin ja limen täydellinen makutrio. Näin kaunista väriä ja samettista suutuntumaa et saa muusta kuin avokadosta.
20.3.2018
 |
Maku
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
2 dlvehnäjauhoja
1 dlintiaanisokeria
½ tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
2 rkllimetin mehua
½ dl mantelimaitoa
½ dl kookosöljyä
Täyte
120 graakakaakaovoita
4avokadoa
1limen raastettu kuori ja mehu
1luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
1 dl agave- tai vaaleaa siirappia
⅓ tlvaniljajauhetta
¼ tl suolaa
1 rklhienoa psylliumkuitujauhetta
Koristelu
1sitruuna
1lime
1 rklsitruunamelissan lehtiä

Vegaaninen raakakakku – ohje:

  1. Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää limen mehu, mantelimaito ja öljy. Sekoita nopeasti sekaisin.
  2. Kumoa ja levitä taikina irtopohjavuokaan (Ø 20 cm). Paista pohjaa 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 15 minuuttia. Jäähdytä pohja.
  3. Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Halkaise avokadot ja poista kivet. Laita täytteen aineet tehosekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  4. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään 2–3 tunniksi. Lime-avokadokakun voi myös pakastaa.
  5. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Viimeistele raakakakku lime- ja sitruunaviipaleilla sekä sitruunamelissan lehdillä.
3 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.