Maku

Vegaaninen raakakakku – vihreän viettelyksen salaisuus on kolmen aineksen samettisessa yhdistelmässä

3 h 40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
3 h 20 min
Vegaanisessa raakakakussa maistuu avokadon, kaakaovoin ja limen täydellinen makutrio. Näin kaunista väriä ja samettista suutuntumaa et saa muusta kuin avokadosta.
MA
MU
VE
KA
4.2
2
Julkaistu 20.3.2018


Reseptin ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlintiaanisokeria
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • 2 rkllimetin mehua
  • ½ dl mantelimaitoa
  • ½ dl kookosöljyä

Täyte

  • 120 graakakaakaovoita
  • 4avokadoa
  • 1limen raastettu kuori ja mehu
  • 1luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1 dl agave- tai vaaleaa siirappia
  • ⅓ tlvaniljajauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • 1 rklhienoa psylliumkuitujauhetta

Koristelu

  • 1sitruuna
  • 1lime
  • 1 rklsitruunamelissan lehtiä
Tulosta

Vegaaninen raakakakku – ohje:

  1. Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää limen mehu, mantelimaito ja öljy. Sekoita nopeasti sekaisin.
  2. Kumoa ja levitä taikina irtopohjavuokaan (Ø 20 cm). Paista pohjaa 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 15 minuuttia. Jäähdytä pohja.
  3. Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Halkaise avokadot ja poista kivet. Laita täytteen aineet tehosekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  4. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään 2–3 tunniksi. Lime-avokadokakun voi myös pakastaa.
  5. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Viimeistele raakakakku lime- ja sitruunaviipaleilla sekä sitruunamelissan lehdillä.
2 kommenttia