Maku

Kurkku-avokado-kesärullat

45 min
5
0

Kurkku-avokado-kesärullat

GL
KA
LA
MA
MU
0
5
Riisipaperiin käärityt kurkku-avokado-kesärullat ovat kuin näppisalaattia! Raikas herkku maistuu esimerkiksi alkupalana tai ruoanlaittoruokana.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 100 griisinuudeleita (vermisellejä)
  • 1 kplkurkkua
  • 2 kplavokadoa
  • 2 kplkevätsipulia
  • 2 dlituja (sinimailanen)
  • 1 1/2 dltuoretta korianteria
  • 1 1/2 dltuoretta minttua
  • 20 kplriisipaperia (arkkia)

Kastike

  • 1/2 dlsoijakastiketta
  • 2 rkllimettimehua
  • 1 tlriisiviinietikkaa
  • 1/2 kpltuoretta chiliä (hienonnettuna, siemenet poistettuna)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 3/4 dltuoretta korianteria (hienonnettuna)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Nosta vermisellit kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä. Anna vetäytyä pakkauksen ohjeen mukaan.

Huuhdo kurkku ja leikkaa ohuiksi, noin 5 cm:n pituisiksi suikaleiksi.

Halkaise ja kuori avokado. Leikkaa puolikkaat viipaleiksi. Hienonna kevätsipuli, korianteri ja minttu.

Mittaa kylmää vettä isohkolle lautaselle. Liota yksi riisipaperi kerrallaan vedessä, kunnes se pehmenee. Nosta paperi leikkuulaudan päälle ja lado sen keskelle vermisellejä, kurkkusuikaleita, avokadoviipaleita, sipulia, ituja ja yrttejä.

Kääri rulla alareunasta alkaen napakaksi kääröksi. Käännä puolivälissä sivut päälle, niin saat siistin rullan. Voit halutessasi jättää päät myös auki. Laita tällöin täytettä reunasta reunaan, niin että täytteet pilkottavat hiukan päistä.

Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Dippaa kesäkääryleitä kastikkeessa ja nauti.

Vinkki!

Rulla kannattaa kääriä tiukasti vasta juuri ennen tarjoamista. Valmiit rullat kestävät huonosti säilytystä, sillä riisipaperi kuivuu melko nopeasti.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä