4,7(3)
Kurkku-avokado-kesärullat
Gluteeniton
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
45 min
Riisipaperiin käärityt kurkku-avokado-kesärullat ovat kuin näppisalaattia! Raikas herkku maistuu esimerkiksi alkupalana tai ruoanlaittoruokana.
9.4.2015
 |
Maku
Reseptin ainekset
20 kpl
100 griisinuudeleita (vermisellejä)
1 kplkurkkua
2 kplavokadoa
2 kplkevätsipulia
2 dlituja (sinimailanen)
1 1/2 dltuoretta korianteria
1 1/2 dltuoretta minttua
20 kplriisipaperia (arkkia)
Kastike
1/2 dlsoijakastiketta
2 rkllimen mehua
1 tlriisiviinietikkaa
1/2 kpltuoretta chiliä (hienonnettuna, siemenet poistettuna)
1 kplvalkosipulinkynttä
3/4 dltuoretta korianteria (hienonnettuna)

Nosta vermisellit kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä. Anna vetäytyä pakkauksen ohjeen mukaan.

Huuhdo kurkku ja leikkaa ohuiksi, noin 5 cm:n pituisiksi suikaleiksi.

Halkaise ja kuori avokado. Leikkaa puolikkaat viipaleiksi. Hienonna kevätsipuli, korianteri ja minttu.

Mittaa kylmää vettä isohkolle lautaselle. Liota yksi riisipaperi kerrallaan vedessä, kunnes se pehmenee. Nosta paperi leikkuulaudan päälle ja lado sen keskelle vermisellejä, kurkkusuikaleita, avokadoviipaleita, sipulia, ituja ja yrttejä.

Kääri rulla alareunasta alkaen napakaksi kääröksi. Käännä puolivälissä sivut päälle, niin saat siistin rullan. Voit halutessasi jättää päät myös auki. Laita tällöin täytettä reunasta reunaan, niin että täytteet pilkottavat hiukan päistä.

Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Dippaa kesäkääryleitä kastikkeessa ja nauti.

Rulla kannattaa kääriä tiukasti vasta juuri ennen tarjoamista. Valmiit rullat kestävät huonosti säilytystä, sillä riisipaperi kuivuu melko nopeasti.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.