Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kurkku-avokado-kesärullat

45 min

Riisipaperiin käärityt kurkku-avokado-kesärullat ovat kuin näppisalaattia! Raikas herkku maistuu esimerkiksi alkupalana tai ruoanlaittoruokana.

9.4.2015
Reseptin ainekset
20 kpl
100 g
riisinuudeleita (vermisellejä)
1 kpl
kurkkua
2 kpl
avokadoa
2 kpl
kevätsipulia
2 dl
ituja (sinimailanen)
1 1/2 dl
tuoretta korianteria
1 1/2 dl
tuoretta minttua
20 kpl
riisipaperia (arkkia)
Kastike
1/2 dl
soijakastiketta
2 rkl
limen mehua
1 tl
riisiviinietikkaa
1/2 kpl
tuoretta chiliä (hienonnettuna, siemenet poistettuna)
1 kpl
valkosipulinkynttä
3/4 dl
tuoretta korianteria (hienonnettuna)

Nosta vermisellit kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä. Anna vetäytyä pakkauksen ohjeen mukaan.

Huuhdo kurkku ja leikkaa ohuiksi, noin 5 cm:n pituisiksi suikaleiksi.

Halkaise ja kuori avokado. Leikkaa puolikkaat viipaleiksi. Hienonna kevätsipuli, korianteri ja minttu.

Mittaa kylmää vettä isohkolle lautaselle. Liota yksi riisipaperi kerrallaan vedessä, kunnes se pehmenee. Nosta paperi leikkuulaudan päälle ja lado sen keskelle vermisellejä, kurkkusuikaleita, avokadoviipaleita, sipulia, ituja ja yrttejä.

Kääri rulla alareunasta alkaen napakaksi kääröksi. Käännä puolivälissä sivut päälle, niin saat siistin rullan. Voit halutessasi jättää päät myös auki. Laita tällöin täytettä reunasta reunaan, niin että täytteet pilkottavat hiukan päistä.

Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Dippaa kesäkääryleitä kastikkeessa ja nauti.

Rulla kannattaa kääriä tiukasti vasta juuri ennen tarjoamista. Valmiit rullat kestävät huonosti säilytystä, sillä riisipaperi kuivuu melko nopeasti.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt