Gluteenittomat avokadovohvelit
35 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
20 minOletko kokeillut lisätä vohvelitaikinaan avokadoa ja kermaviiliä? Saat ihan loistavan väli- tai iltapalan.
GL
4.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 5.4.2017

Gluteenittomat avokadovohvelit
Reseptin ainekset (8 kpl)
- 2 ½ dlgluteenittomia kaurajauhoja
- ½ dlgluteenittomia kauraleseitä
- 1 tlleivinjauhetta
- 1 tlsuolaa
- 1 tlsokeria
- 2avokadoa
- 2 dlkermaviiliä
- 1 ½ dlmaitoa
- 1kananmuna
Paistamiseen
- öljyä tai voita
Tomaatti-mozzarellasalaatti
- 250 gkirsikkatomaatteja
- 125 gmozzarellapalloja
- 1 rkloliiviöljyä
- 1 rklbalsamiviinietikkaa
- 1 dlbasilikaa suikaleina
1. Sekoita vohvelitaikinan kuivat aineet keskenään.
2. Halkaise avokado, poista ja irrota kivi ja soseuta hedelmäliha. Sekoita soseen joukkoon kermaviili, maito ja muna.
4. Lisää jauhoseos avokadoseokseen, sekoita hyvin.
5. Kuumenna vohvelirauta ja sivele paistopinnoille hiukan öljyä tai voita. Lusikoi taikinaa pannulle. Paista 2–3 minuuttia, kunnes vohveli on kypsä.
6. Halkaise kirsikkatomaatit kulhoon. Lisää mozzarellapallot. Mausta oliiviöljyllä, balsamiviinietikalla ja basilikalla. Tarjoa salaatti avokadovohveleiden kanssa.