Kotivinkki

Vohvelit – tällä ohjeella valmistat täydellisen rapeat vohvelit

30 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen
Vohvelit ovat parhaimmillaan tuoreina ja erityisen rapeina. Täydellisen koostumuksen takaa taikinaan lorautettava kivennäisvesi. Paista vohvelit nopsasti vohveliraudalla, ja herkkuhetki voi alkaa!
KA
3.99
24
Kuvat Petri Mulari


Ainekset (20 kpl)

Vohvelit

  • 3kananmunaa
  • 4 dlmaitoa
  • 1 dlkivennäisvettä
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • 2 rklsokeria
  • 50 gvoisulaa

Tarjoilu

  • hedelmäpaloja (banaania ja viinirypäleitä)
  • vaahterasiirappia
  • suklaakastiketta
  • hilloa
  • kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä
Ravintosisältö / 100g — 182 kcal
Tulosta
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Vohvelit valmistuvat näin:

  1. Mittaa kaikki vohvelitaikinan raaka-aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi pallovatkaimella. Anna vohvelitaikinan turvota huoneenlämmössä 15 minuuttia tai jääkaapissa noin 1 tunti.
  2. Valmistele kaikki lisäkkeet. Pese ja kuori tarvittaessa ja paloittele hedelmät. Vatkaa kermavaahto. Asettele kaikki lisäkkeet tarjoilukulhoihin.
  3. Paista taikinasta vohvelit vohveliraudalla. Nauti vohvelit haluamiesi täytteiden kanssa.

Vinkki!

Kurkkaa myös resepti vohvelitaikinaa, joka sopii sekä suolaisille että makeille täytteille.

MITÄ PIDIT?
3.99