Vohvelit – tällä ohjeella valmistat täydellisen rapeat vohvelit
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Vohvelit ovat parhaimmillaan tuoreina ja erityisen rapeina. Täydellisen koostumuksen takaa taikinaan lorautettava kivennäisvesi. Paista vohvelit nopsasti vohveliraudalla, ja herkkuhetki voi alkaa!
KA
4
Kuvat
Julkaistu 9.1.2015

Vohvelit – tällä ohjeella valmistat täydellisen rapeat vohvelit
Reseptin ainekset (20 kpl)
Vohvelit
- 3kananmunaa
- 4 dlmaitoa
- 1 dlkivennäisvettä
- 4 dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- ½ tlsuolaa
- 2 rklsokeria
- 50 gvoisulaa
Tarjoilu
- hedelmäpaloja (banaania ja viinirypäleitä)
- vaahterasiirappia
- suklaakastiketta
- hilloa
- kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä
Ravintosisältö / 100g — 182 kcal
Katso kuvat valmistusvaiheista! →
Vohvelit valmistuvat näin:
- Mittaa kaikki vohvelitaikinan raaka-aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi pallovatkaimella. Anna vohvelitaikinan turvota huoneenlämmössä 15 minuuttia tai jääkaapissa noin 1 tunti.
- Valmistele kaikki lisäkkeet. Pese ja kuori tarvittaessa ja paloittele hedelmät. Vatkaa kermavaahto. Asettele kaikki lisäkkeet tarjoilukulhoihin.
- Paista taikinasta vohvelit vohveliraudalla. Nauti vohvelit haluamiesi täytteiden kanssa.
Vinkki!
Kurkkaa myös resepti vohvelitaikinaa, joka sopii sekä suolaisille että makeille täytteille.
Valmistus vaihe vaiheelta

Kesäkurpitsavohvelit – brunssipöydän rapeimmat suolapalat
Maku

Suolaiset vohvelit raikkaalla katkaraputäytteellä
Maku

Suklaavohvelit mansikoilla
Maku

Jäätelövohvelit
Maku

Lettutaikina
Kotivinkki

Letut kookosmaidosta
Kotivinkki

Kookos-banaaniletut – makea mutta terveellinen herkku
Maku

Pinaattitäytteiset letut
Maku