4(153)
Vohvelit – tällä ohjeella valmistat täydellisen rapeat vohvelit
Kasvis
30 min
Vohvelit ovat parhaimmillaan tuoreina ja erityisen rapeina. Täydellisen koostumuksen takaa taikinaan lorautettava kivennäisvesi. Paista vohvelit nopsasti vohveliraudalla, ja herkkuhetki voi alkaa!
Julkaistu 9.1.2015
Kotivinkki
Reseptin ainekset
20 kpl
Vohvelit
3kananmunaa
4 dlmaitoa
1 dlkivennäisvettä
4 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
½ tlsuolaa
2 rklsokeria
50 gvoisulaa
Tarjoilu
hedelmäpaloja (banaania ja viinirypäleitä)
vaahterasiirappia
suklaakastiketta
hilloa
kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä

Vohvelit valmistuvat näin:

  1. Mittaa kaikki vohvelitaikinan raaka-aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi pallovatkaimella. Anna vohvelitaikinan turvota huoneenlämmössä 15 minuuttia tai jääkaapissa noin 1 tunti.
  2. Valmistele kaikki lisäkkeet. Pese ja kuori tarvittaessa ja paloittele hedelmät. Vatkaa kermavaahto. Asettele kaikki lisäkkeet tarjoilukulhoihin.
  3. Paista taikinasta vohvelit vohveliraudalla. Nauti vohvelit haluamiesi täytteiden kanssa.

Vinkki!

Kurkkaa myös resepti vohvelitaikinaa, joka sopii sekä suolaisille että makeille täytteille.

Valmistus vaihe vaiheelta
Vaihe 1
Vaihe 2
Vaihe 3
25 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.