


Vohvelitaikina – luotto-ohjeesi suolaisille ja makeille täytteille
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
Vohvelitaikina valmistuu nopeasti ja helposti vaikka aamupalalle. Tällä perusohjeella onnistut varmasti, ja siihen palaat uudelleen ja uudelleen.
Reseptin ainekset
20 kpl
Vohvelitaikina
2
munaa
6 dl
kevytmaitoa
5 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
3/4 dl
juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %) (tai sulatettua voita)
1/2 tl
suolaa
Vohvelitaikina – ohje:
- Riko kananmunat kulhoon. Lisää puolet maidosta ja vatkaa kierrevatkaimella.
- Sekoita joukkoon leivinjauhe ja jauhot. Lisää loppu maito, rasva ja suola. Anna taikinan turvota vartti huoneenlämmössä.
- Kuumenna vohvelirauta ja voitele paistopinnat kevyesti rasvalla. Paista vohvelit kullankeltaisiksi.
Vinkki!
- Tarjoa vohveleita ensin pääruokana suolaisten täytteiden ja jälkiruokana makeiden täytteiden kanssa.
- Suolaisena täytteenä maistuvat esimerkiksi kylmäsavulohi, uppomunat, täyteläinen lohitahna ja pannulla paistettu pinaatti.
- Jos kaipaat makeaksi täytteeksi hilloa, pikahillo valmistuu mikrossa muutamassa minuutissa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat