Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vohvelitaikina – luotto-ohjeesi suolaisille ja makeille täytteille

45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min

Vohvelitaikina valmistuu nopeasti ja helposti vaikka aamupalalle. Tällä perusohjeella onnistut varmasti, ja siihen palaat uudelleen ja uudelleen.

3.2.2019
Reseptin ainekset
20 kpl
Vohvelitaikina
2
munaa
6 dl
kevytmaitoa
5 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
3/4 dl
juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %) (tai sulatettua voita)
1/2 tl
suolaa

Vohvelitaikina – ohje:

  1. Riko kananmunat kulhoon. Lisää puolet maidosta ja vatkaa kierrevatkaimella.
  2. Sekoita joukkoon leivinjauhe ja jauhot. Lisää loppu maito, rasva ja suola. Anna taikinan turvota vartti huoneenlämmössä.
  3. Kuumenna vohvelirauta ja voitele paistopinnat kevyesti rasvalla. Paista vohvelit kullankeltaisiksi.

Vinkki!

  • Tarjoa vohveleita ensin pääruokana suolaisten täytteiden ja jälkiruokana makeiden täytteiden kanssa.
  • Suolaisena täytteenä maistuvat esimerkiksi kylmäsavulohi, uppomunat, täyteläinen lohitahna ja pannulla paistettu pinaatti.
  • Jos kaipaat makeaksi täytteeksi hilloa, pikahillo valmistuu mikrossa muutamassa minuutissa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt