Maku

Vohvelitaikina – luotto-ohjeesi suolaisille ja makeille täytteille

45 min
5
0

Vohvelitaikina valmistuu nopeasti ja helposti vaikka aamupalalle. Tällä perusohjeella onnistut varmasti, ja siihen palaat uudelleen ja uudelleen.
Tulosta
Teksti Maku-toimitus
Kuvat Pia Inberg

Ainekset (20 kpl)

Vohvelitaikina

  • 2munaa
  • 6 dlkevytmaitoa
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 3/4 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %) (tai sulatettua voita)
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

Vohvelitaikina valmistetaan näin:

  1. Riko kananmunat kulhoon. Lisää puolet maidosta ja vatkaa kierrevatkaimella.
  2. Sekoita joukkoon leivinjauhe ja jauhot. Lisää loppu maito, rasva ja suola. Anna taikinan turvota vartti huoneenlämmössä.
  3. Kuumenna vohvelirauta ja voitele paistopinnat kevyesti rasvalla. Paista vohvelit kullankeltaisiksi.

Vinkki!

Tarjoa vohveleita ensin pääruokana suolaisten täytteiden ja jälkiruokana makeiden täytteiden kanssa. Suolaisena täytteenä maistuvat esimerkiksi kylmäsavulohi, uppomunat, täyteläinen lohitahna ja pannulla paistettu pinaatti. Jos kaipaat makeaksi täytteeksi hilloa, pikahillo valmistuu mikrossa muutamassa minuutissa.

MITÄ PIDIT?
5