Vohvelitaikina – luotto-ohjeesi suolaisille ja makeille täytteille
45 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
15 minVohvelitaikina valmistuu nopeasti ja helposti vaikka aamupalalle. Tällä perusohjeella onnistut varmasti, ja siihen palaat uudelleen ja uudelleen.
3.6
Kuvat
Julkaistu 2.2.2019

Vohvelitaikina – luotto-ohjeesi suolaisille ja makeille täytteille
Reseptin ainekset (20 kpl)
Vohvelitaikina
- 2munaa
- 6 dlkevytmaitoa
- 5 dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- 3/4 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %) (tai sulatettua voita)
- 1/2 tlsuolaa
Vohvelitaikina valmistetaan näin:
- Riko kananmunat kulhoon. Lisää puolet maidosta ja vatkaa kierrevatkaimella.
- Sekoita joukkoon leivinjauhe ja jauhot. Lisää loppu maito, rasva ja suola. Anna taikinan turvota vartti huoneenlämmössä.
- Kuumenna vohvelirauta ja voitele paistopinnat kevyesti rasvalla. Paista vohvelit kullankeltaisiksi.
Vinkki!
Tarjoa vohveleita ensin pääruokana suolaisten täytteiden ja jälkiruokana makeiden täytteiden kanssa. Suolaisena täytteenä maistuvat esimerkiksi kylmäsavulohi, uppomunat, täyteläinen lohitahna ja pannulla paistettu pinaatti. Jos kaipaat makeaksi täytteeksi hilloa, pikahillo valmistuu mikrossa muutamassa minuutissa.

Kesäkurpitsavohvelit – brunssipöydän rapeimmat suolapalat
Maku

Jäätelövohvelit
Maku

Nutellavohvelit
Maku

Lettutaikina
Kotivinkki

Monkey Butter eli kookos-banaanihillo – lettujen ja pannukakkujen paras kaveri
Maku

Vegaaniset porkkanavohvelit
Maku

Näihin jää koukkuun! Kokeile kuorrutettuja mokkapalavohveleita
Maku

Suolaiset vohvelit raikkaalla katkaraputäytteellä
Maku