Täyteläinen lohitahna ja pellillinen siemennäkkäriä
1 h
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
45 minLohitahna sopii täydellisesti rapea siemennäkkärin kaveriksi. Tällä alkupalalla ateria lähtee ihanasti käyntiin!
4.5
Julkaistu 7.4.2017

Täyteläinen lohitahna ja pellillinen siemennäkkäriä
Reseptin ainekset (alkupalaksi 8-10 hengelle )
Siemennäkkäri
- 1 dlvehnäjauhoja
- 1 dlkarkeita ruisjauhoja
- 1 dlauringonkukansiemeniä
- ½ dlseesaminsiemeniä
- ½ dlkurpitsansiemeniä
- ½ dlpellavansiemeniä
- ripaus suolaa
- 2 dlvettä
- ½ dlrypsi- tai auringonkukkaöljyä
Pinnalle
- ½ dlseesaminsiemeniä
- 1 tlsormisuolaa
Lohitahna
- 300 glämminsavulohta
- ½ dlranskankermaa
- ½ dlmajoneesia
- ½sitruunan kuori raastettuna
- 2 tlsitruunamehua
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
Pellillinen siemennäkkäriä 1 pellillinen 1. Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Kiehauta vesi ja kaada kulhoon. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli kahden leivinpaperin välissä ohuiksi levyiksi. Pistele haarukalla, ripottele pinnalle seesaminsiemenet ja suola.
3. Kypsennä uunin keskiosassa 150 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä ennen kuin murrat levyt palasiksi.
Lohitahna noin 3 dl tahnaa | 5 min 1. Poista lohesta nahka ja ruodot. Laita se kulhoon ranskankerman ja majoneesin kanssa. Sekoita sähkövatkaimella kuohkeaksi.
2. Mausta lohitahna sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Lusikoi tarjoilukulhoon ja nosta tarjolle.
Suosittelemme myös näitä
Gluteeniton siemennäkkäri