Kotivinkki

Täyteläinen lohitahna ja pellillinen siemennäkkäriä

1 h
5
1

Täyteläinen lohitahna ja pellillinen siemennäkkäriä

Lohitahna sopii täydellisesti rapea siemennäkkärin kaveriksi. Tällä alkupalalla ateria lähtee ihanasti käyntiin!
Teksti Marita Suontausta
Kuvat Lisa Björner/Idecor Images
Tulosta
Mainos

Ainekset (alkupalaksi 8-10 hengelle )

Siemennäkkäri

  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlkarkeita ruisjauhoja
  • 1 dlauringonkukansiemeniä
  • ½ dlseesaminsiemeniä
  • ½ dlkurpitsansiemeniä
  • ½ dlpellavansiemeniä
  • ripaus suolaa
  • 2 dlvettä
  • ½ dlrypsi- tai auringonkukkaöljyä

Pinnalle

  • ½ dlseesaminsiemeniä
  • 1 tlsormisuolaa

Lohitahna

  • 300 glämminsavulohta
  • ½ dlranskankermaa
  • ½ dlmajoneesia
  • ½sitruunan kuori raastettuna
  • 2 tlsitruunamehua
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

Pellillinen siemennäkkäriä
1 pellillinen
1. Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Kiehauta vesi ja kaada kulhoon. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli kahden leivinpaperin välissä ohuiksi levyiksi. Pistele haarukalla, ripottele pinnalle seesaminsiemenet ja suola.

3. Kypsennä uunin keskiosassa 150 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä ennen kuin murrat levyt palasiksi.

Lohitahna
noin 3 dl tahnaa | 5 min
1. Poista lohesta nahka ja ruodot. Laita se kulhoon ranskankerman ja majoneesin kanssa. Sekoita sähkövatkaimella kuohkeaksi.

2. Mausta lohitahna sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Lusikoi tarjoilukulhoon ja nosta tarjolle.

Suosittelemme myös näitä

Gluteeniton siemennäkkäri

Rapea siemennäkkileipä

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä