Kotivinkki

Siemennäkkäri

1 h 25 min
3.3
0

Siemennäkkäri

GL
0
3.3
Gluteeniton ja koukuttavan herkullinen siemennäkkäri on superhelppo tehdä.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (pellillinen )

  • 1 dlmustia kuorimattomia seesaminsiemeniä
  • ½ dlvaaleita kuorimattomia seesaminsiemeniä
  • 1 dlkuorittuja auringonkukansiemeniä
  • 2 dlmaissijauhoja
  • ½ dlrypsiöljyä
  • ½ tlsuolaa
  • 2 dlkiehuvaa vettä

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

1. Mittaa kulhoon siemenet, maissijauhot, öljy ja suola. Sekoita nopeasti. Lisää kiehuva vesi ja sekoita tasaiseksi.

2. Levitä seos nuolijaa tai leveää veistä apuna käyttäen leivinpaperin päälle pellille. Levitä seos koko pellin kokoiseksi, niin saat ohutta näkkäriä. Jos levittäminen tuntuu työläältä, voit kaulia levyn ohueksi kahden leivinpaperin välissä.

3. Kypsennä 150-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 45 minuuttia. Ota pelti uunista ja murra siemennäkkäri haluamasi kokoisiksi paloiksi. Nosta pelti uuniin vielä noin 30 minuutiksi.
 

4. Siemennäkkäri maistuu sellaisenaan tai voin kanssa.

Vink vink Eri siemenillä saat siemennäkkäriin vaihtelua. Kokeile esimerkiksi pellavan- ja kurpitsansiemeniä tai valmista siemensekoitusta. Voit korvata näillä myös osan ohjeen siemenistä.

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä