3,4(10)
Siemennäkkäri
Gluteeniton
1 h 25 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 1 h 15 min
Gluteeniton ja koukuttavan herkullinen siemennäkkäri on superhelppo tehdä.
25.8.2015
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
pellillinen
1 dlmustia kuorimattomia seesaminsiemeniä
½ dlvaaleita kuorimattomia seesaminsiemeniä
1 dlkuorittuja auringonkukansiemeniä
2 dlmaissijauhoja
½ dlrypsiöljyä
½ tlsuolaa
2 dlkiehuvaa vettä

1. Mittaa kulhoon siemenet, maissijauhot, öljy ja suola. Sekoita nopeasti. Lisää kiehuva vesi ja sekoita tasaiseksi.

2. Levitä seos nuolijaa tai leveää veistä apuna käyttäen leivinpaperin päälle pellille. Levitä seos koko pellin kokoiseksi, niin saat ohutta näkkäriä. Jos levittäminen tuntuu työläältä, voit kaulia levyn ohueksi kahden leivinpaperin välissä.

3. Kypsennä 150-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 45 minuuttia. Ota pelti uunista ja murra siemennäkkäri haluamasi kokoisiksi paloiksi. Nosta pelti uuniin vielä noin 30 minuutiksi.  

4. Siemennäkkäri maistuu sellaisenaan tai voin kanssa.

Vink vink Eri siemenillä saat siemennäkkäriin vaihtelua. Kokeile esimerkiksi pellavan- ja kurpitsansiemeniä tai valmista siemensekoitusta. Voit korvata näillä myös osan ohjeen siemenistä.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.