Kotivinkki

Rapea siemennäkkileipä

2 h 15 min
3.7
0

Rapea siemennäkkileipä

Siemennäkkileipä on täydellinen juustotarjottimen lisäke, sillä siinä on upea, pähkinäinen maku.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 kpl)

  • 2 dlauringonkukan siemeniä
  • 2 dlseesamin siemeniä
  • ¾ dlruisjauhoja
  • 1 ½ dlkaurahiutaleita
  • 1 dlpellavan siemeniä
  • 1 dlkurpitsansiemeniä
  • 1 tlsuolaa
  • ½ dlrypsiöljyä
  • 5 dlvettä

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h

1. Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna turvota noin tunti.

2. Sekoita taikinaa vielä kerran. Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi kahdelle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
3. Kypsennä taikinalevyjä 175-asteisessa kiertoilmauunissa tai tasalämmöllä 200 asteessa noin 20 minuuttia. Laita pellit uuniin yhtä aikaa. Tasalämmöllä kypsennettäessä vaihda peltien paikat päittäin kypsennyksen puolivälissä.
4. Nosta puolikypsät taikinalevyt uunista ja leikkaa siemennäkkileipä pitsaleikkurilla tai pitkällä veitsellä sopiviksi paloiksi. Jatka paistamista 20 minuuttia. Kytke uuni pois päältä ja jatkaa paistamista jäähtyvässä uunissa, jos haluat näkkäristä täysin kuivaa.

Suosittelemme myös näitä

Ohut siemennäkkäri

Näkkileipä

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä