Maku

Pikahillo

25 min
GL
KA
LA
MA
MU
VE
5
0

Pikahillo valmistuu mikroaaltouunissa muutamassa minuutissa. Voit valmistaa pikahillon tuoreista tai pakastetuista marjoista. Katso myös videolta, miten näppärästi hillo syntyy!
Tulosta
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Elina Jyväs

Ainekset (noin 6 dl hilloa)

Pikahillo

  • 8 dlmarjoja (pakastemarjoja tai tuoreita)
  • 2 dlhillosokeria
  • (vaniljaa, kanelia, kardemummaa)

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN10 min

Pikahillo valmistuu näin:

  1. Mittaa marjat ja sokeri kerroksittain isoon mikronkestävään kulhoon. Kuumenna ainekset mikroaaltouunin täydellä teholla (800W) kiehuvaksi. Anna kiehua 6-8 minuuttia. Tarkkaile, ettei hillo kiehu yli.
  2. Sekoita hilloa puolivälissä ja lopuksi. Kuori mahdollinen vaahto. Mausta hillo halutessasi vaniljalla, kanelilla tai kardemummalla.
  3. Purkita hillo puhtaisiin purkkeihin. Säilytä jäähtynyt hillo jääkaapissa ja käytä muutaman viikon sisällä.

Vinkki!

Voit tehdä hillon pakastemarjoista tai tuoreista marjoista.

MITÄ PIDIT?
5