Uppomunat
15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
Uppomuna on mainettaan helpompi valmistaa. Kiehuvassa vesipyörteessä kypsennetty muna kietoutuu etikan ansiosta pehmeän pallon muotoiseksi tarjottavaksi. Tällä ohjeella onnistut!
GL
LA
MA
SO
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 24.9.2014

Uppomunat
Ainekset (4 annosta)
- 1 lvettä
- 1/2 dlväkiviinaetikkaa
- 4munaa (1/ruokailija)
- 1/4 tlsuolaa
Uppomuna valmistuu näin:
- Kuumenna vesi ja etikka kiehuvaksi. Vähennä lämpöä niin, että vesi kiehuu rauhallisesti poreillen.
- Riko muna kuppiin.
- Pyöräytä vettä kauhalla niin, että siihen syntyy pyörre.
- Liuuta muna varovasti kiehuvaan veteen. Kypsennä 3–5 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt.
- Voit kypsentää kattilassa 3–4 munaa kerrallaan.
- Nosta uppomuna vedestä reikäkauhalla, valuta hyvin ja ripottele päälle suolaa.
- Tarjoa uppomunat kuvan mukaisesti salaatissa tai sellaisenaan brunssilla, tuoreyrteillä viimeisteltyinä.
- Klassisesti uppomuna tarjoillaan pinaatin ja hollanninkastikkeen kanssa (à la benedictine).
MITÄ PIDIT?
3.96