3,8(27)
Uppomunat
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Sokeriton
15 min
Uppomuna on mainettaan helpompi valmistaa. Kiehuvassa vesipyörteessä kypsennetty muna kietoutuu etikan ansiosta pehmeän pallon muotoiseksi tarjottavaksi. Tällä ohjeella onnistut!
24.9.2014
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
1 lvettä
1/2 dlväkiviinaetikkaa
4munaa (1/ruokailija)
1/4 tlsuolaa

Uppomuna valmistuu näin:

  1. Kuumenna vesi ja etikka kiehuvaksi. Vähennä lämpöä niin, että vesi kiehuu rauhallisesti poreillen.
  2. Riko muna kuppiin.
  3. Pyöräytä vettä kauhalla niin, että siihen syntyy pyörre.
  4. Liuuta muna varovasti kiehuvaan veteen. Kypsennä 3–5 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt.
  5. Voit kypsentää kattilassa 3–4 munaa kerrallaan.
  6. Nosta uppomuna vedestä reikäkauhalla, valuta hyvin ja ripottele päälle suolaa.
  • Tarjoa uppomunat kuvan mukaisesti salaatissa tai sellaisenaan brunssilla, tuoreyrteillä viimeisteltyinä.
  • Klassisesti uppomuna tarjoillaan pinaatin ja hollanninkastikkeen kanssa (à la benedictine).
2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo