Maku

Uppomunat

15 min
4.4
1

Uppomunat

GL
LA
MA
SO
1
4.4
Uppomunat ovat mainettaan helpompia valmistaa. Kiehuvassa vesipyörteessä kypsennetyt munat kietoutuvat etikan ansiosta pehmeän pallon muotoisiksi tarjottaviksi. Tällä ohjeella onnistut!
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 lvettä
  • 1/2 dlväkiviinaetikkaa
  • 4 kplmunaa (1/ruokailija)
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Uppomuna valmistuu näin:

Kuumenna vesi ja etikka kiehuvaksi. Vähennä lämpöä niin, että vesi kiehuu rauhallisesti poreillen.

Riko muna kuppiin.

Pyöräytä vettä kauhalla niin, että siihen syntyy pyörre.

Liuuta muna varovasti kiehuvaan veteen. Kypsennä 3 - 5 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt.

Voit kypsentää kattilassa 3 - 4 munaa kerrallaan.

Nosta uppomuna vedestä reikäkauhalla, valuta hyvin ja ripottele päälle suolaa.

Vinkki!

  • Tarjoa uppomunat kuvan mukaisesti salaatissa tai sellaisenaan brunssilla, tuoreyrteillä viimeisteltyinä.
  • Klassisesti uppomuna tarjoillaan pinaatin ja hollanninkastikkeen kanssa (à la benedictine).
MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä