Maku

Uppomunat

15 min
GL
LA
MA
SO
4.12
1

Uppomuna on mainettaan helpompi valmistaa. Kiehuvassa vesipyörteessä kypsennetty muna kietoutuu etikan ansiosta pehmeän pallon muotoiseksi tarjottavaksi. Tällä ohjeella onnistut!
Tulosta
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Joonas Vuorinen

Ainekset (4 annosta)

  • 1 lvettä
  • 1/2 dlväkiviinaetikkaa
  • 4munaa (1/ruokailija)
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Uppomuna valmistuu näin:

  1. Kuumenna vesi ja etikka kiehuvaksi. Vähennä lämpöä niin, että vesi kiehuu rauhallisesti poreillen.
  2. Riko muna kuppiin.
  3. Pyöräytä vettä kauhalla niin, että siihen syntyy pyörre.
  4. Liuuta muna varovasti kiehuvaan veteen. Kypsennä 3–5 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt.
  5. Voit kypsentää kattilassa 3–4 munaa kerrallaan.
  6. Nosta uppomuna vedestä reikäkauhalla, valuta hyvin ja ripottele päälle suolaa.
  • Tarjoa uppomunat kuvan mukaisesti salaatissa tai sellaisenaan brunssilla, tuoreyrteillä viimeisteltyinä.
  • Klassisesti uppomuna tarjoillaan pinaatin ja hollanninkastikkeen kanssa (à la benedictine).
MITÄ PIDIT?
4.12