


Uppomunat
15 min
Uppomuna on mainettaan helpompi valmistaa. Kiehuvassa vesipyörteessä kypsennetty muna kietoutuu etikan ansiosta pehmeän pallon muotoiseksi tarjottavaksi. Tällä ohjeella onnistut!
Reseptin ainekset
4 annosta
1 l
vettä
1/2 dl
väkiviinaetikkaa
4
munaa (1/ruokailija)
1/4 tl
suolaa
Uppomuna valmistuu näin:
- Kuumenna vesi ja etikka kiehuvaksi. Vähennä lämpöä niin, että vesi kiehuu rauhallisesti poreillen.
- Riko muna kuppiin.
- Pyöräytä vettä kauhalla niin, että siihen syntyy pyörre.
- Liuuta muna varovasti kiehuvaan veteen. Kypsennä 3–5 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt.
- Voit kypsentää kattilassa 3–4 munaa kerrallaan.
- Nosta uppomuna vedestä reikäkauhalla, valuta hyvin ja ripottele päälle suolaa.
- Tarjoa uppomunat kuvan mukaisesti salaatissa tai sellaisenaan brunssilla, tuoreyrteillä viimeisteltyinä.
- Klassisesti uppomuna tarjoillaan pinaatin ja hollanninkastikkeen kanssa (à la benedictine).
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat