Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Uppomunat

15 min

Uppomuna on mainettaan helpompi valmistaa. Kiehuvassa vesipyörteessä kypsennetty muna kietoutuu etikan ansiosta pehmeän pallon muotoiseksi tarjottavaksi. Tällä ohjeella onnistut!

24.9.2014
Reseptin ainekset
4 annosta
1 l
vettä
1/2 dl
väkiviinaetikkaa
4
munaa (1/ruokailija)
1/4 tl
suolaa

Uppomuna valmistuu näin:

  1. Kuumenna vesi ja etikka kiehuvaksi. Vähennä lämpöä niin, että vesi kiehuu rauhallisesti poreillen.
  2. Riko muna kuppiin.
  3. Pyöräytä vettä kauhalla niin, että siihen syntyy pyörre.
  4. Liuuta muna varovasti kiehuvaan veteen. Kypsennä 3–5 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt.
  5. Voit kypsentää kattilassa 3–4 munaa kerrallaan.
  6. Nosta uppomuna vedestä reikäkauhalla, valuta hyvin ja ripottele päälle suolaa.
  • Tarjoa uppomunat kuvan mukaisesti salaatissa tai sellaisenaan brunssilla, tuoreyrteillä viimeisteltyinä.
  • Klassisesti uppomuna tarjoillaan pinaatin ja hollanninkastikkeen kanssa (à la benedictine).
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt