Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Suolainen lounaspuuro – pekonilla ja kasviksilla terästetyn annoksen voimalla jaksat koko päivän

30 min

Suolainen puuro taipuu lounaaksi, kun päällä on paistettua kurpitsaa, lehtikaalia ja pekonia sekä nokare vuohenjuustoa. Pähkinät ja siemenet tuovat annokseen lisää ruokaisuutta.

17.2.2020
Reseptin ainekset
4 annosta
½
purjoa
1 rkl
rypsiöljyä
1 l
vettä
3½ dl
ruishiutaleita
Pinnalle
600 g
myskikurpitsaa
4
lehtikaalin lehteä
4
pekoniviipaletta
150 g
pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)
1 dl
pähkinä-siemensekoitusta

Suolainen puuro valmistetaan näin:

  1. Hienonna purjo ja kuullota se öljyssä kattilassa. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita hiutaleet veteen. Hauduta kannen alla 10 minuuttia.
  2. Kuori ja leikkaa kurpitsa parin sentin paloiksi. Revi lehtikaalin lehdistä ruoti pois ja suikaloi lehdet.
  3. Laita pekoniviipaleet kylmälle pannulle. Laita liesi kuumenemaan ja paista pekonit rapeiksi. Nosta ne lautaselle.
  4. Paista kurpitsapaloja pekonin rasvassa keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes ne kypsyvät ja ruskistuvat. Siirrä lautaselle. Paista myös lehtikaalit pannulla rapeiksi.
  5. Kauho puuroa kulhoon. Lisää pinnalle reilu nokare vuohenjuustoa, pekonia, kurpitsapaloja, lehtikaalia ja pähkinäsekoitusta.

Vinkki!

Kokeile pekonin tilalla savulohta ja vaihda vuohenjuusto turkkilaiseen jogurttiin.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt