4,3(3)
Suolainen lounaspuuro – pekonilla ja kasviksilla terästetyn annoksen voimalla jaksat koko päivän
30 min
Suolainen puuro taipuu lounaaksi, kun päällä on paistettua kurpitsaa, lehtikaalia ja pekonia sekä nokare vuohenjuustoa. Pähkinät ja siemenet tuovat annokseen lisää ruokaisuutta.
17.2.2020
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
½purjoa
1 rklrypsiöljyä
1 lvettä
3½ dlruishiutaleita
Pinnalle
600 gmyskikurpitsaa
4lehtikaalin lehteä
4pekoniviipaletta
150 gpehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)
1 dlpähkinä-siemensekoitusta

Suolainen puuro valmistetaan näin:

  1. Hienonna purjo ja kuullota se öljyssä kattilassa. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita hiutaleet veteen. Hauduta kannen alla 10 minuuttia.
  2. Kuori ja leikkaa kurpitsa parin sentin paloiksi. Revi lehtikaalin lehdistä ruoti pois ja suikaloi lehdet.
  3. Laita pekoniviipaleet kylmälle pannulle. Laita liesi kuumenemaan ja paista pekonit rapeiksi. Nosta ne lautaselle.
  4. Paista kurpitsapaloja pekonin rasvassa keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes ne kypsyvät ja ruskistuvat. Siirrä lautaselle. Paista myös lehtikaalit pannulla rapeiksi.
  5. Kauho puuroa kulhoon. Lisää pinnalle reilu nokare vuohenjuustoa, pekonia, kurpitsapaloja, lehtikaalia ja pähkinäsekoitusta.

Vinkki!

Kokeile pekonin tilalla savulohta ja vaihda vuohenjuusto turkkilaiseen jogurttiin.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo