0(0)
Parhaat kalatacot avokadokastikkeella
30 min
Kermainen avokado täydentää rapeat kalatacot. Nautinnon kruunaa mehevä punakaalislaw. Nappaa resepti talteen ja nauti Meksikon raikkaista mauista!
4.5.2018
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
12 kpl
400 g vaaleaa kalaa fileinä (esim. ahventa, kuhaa, turskaa)
4 rkl vehnäjauhoja
1 ½ tl suolaa
ripaus valkopippuria
1 kananmuna
1 ½ dl korppujauhoa
öljyä paistamiseen
Punakaalislaw
500 g punakaalia
2 rkl limen mehua
½ tlsuolaa
1 tl sokeria
½ chilipalko
Lisäksi
2 avokadoa
tuoretta korianteria
12 pientä maissitortillaa
Avokadokastike
2kypsää avokadoa
1 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
2 dl kreikkalaista jogurttia
1-2valkosipulinkynttä
2 rkllimen mehua
1/2–1 tl suolaa

Parhaat kalatacot – ohje:

  1. Sekoita suola ja pippuri jauhoihin yhdelle lautaselle, vatkaa munan rakenne rikki toiselle. Mittaa korppujauhot kolmannelle.
  2. Leikkaa ruodottomat kalafileet paloiksi. Kääntele ensin vehnäjauhoissa, upota sitten munaan ja lopuksi korppujauhoihin. Paista runsaassa öljyssä molemmin puolin rapeiksi.
  3. Suikaloi kaali ohueksi ja mausta limemehulla, suolalla ja sokerilla. Hiero kaalia hetki nyrkillä. Lisää silputtu chili. Anna maustua.
  4. Halkaise avokado, poista kivi, kuori ja viipaloi puoliskot. Täytä tortillat avokadosiivuilla, kaalilla, kalapaloilla ja avokadokastikkeella.

Avokadokastike kalatacoille

  1. Halkaise avokado, poista kivi ja kuori puoliskot.
  2. Yhdistä ainekset tehosekoittimen kulhoon ja hienonna kastikkeeksi.

Vinkki!

Kurvaa kiireessä pakastealtaan kautta ja käytä valmiita kalapuikkoja korvaamaan itse paneroidut kalafileet.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.