400 g vaaleaa kalaa fileinä (esim. ahventa, kuhaa, turskaa)
4 rkl vehnäjauhoja
1 ½ tl suolaa
ripaus valkopippuria
1 kananmuna
1 ½ dl korppujauhoa
öljyä paistamiseen
Punakaalislaw
500 g punakaalia
2 rkl limen mehua
½ tlsuolaa
1 tl sokeria
½ chilipalko
Lisäksi
2 avokadoa
tuoretta korianteria
12 pientä maissitortillaa
Avokadokastike
2kypsää avokadoa
1 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
2 dl kreikkalaista jogurttia
1-2valkosipulinkynttä
2 rkllimen mehua
1/2–1 tl suolaa
Parhaat kalatacot – ohje:
Sekoita suola ja pippuri jauhoihin yhdelle lautaselle, vatkaa munan rakenne rikki toiselle. Mittaa korppujauhot kolmannelle.
Leikkaa ruodottomat kalafileet paloiksi. Kääntele ensin vehnäjauhoissa, upota sitten munaan ja lopuksi korppujauhoihin. Paista runsaassa öljyssä molemmin puolin rapeiksi.
Suikaloi kaali ohueksi ja mausta limemehulla, suolalla ja sokerilla. Hiero kaalia hetki nyrkillä. Lisää silputtu chili. Anna maustua.
Halkaise avokado, poista kivi, kuori ja viipaloi puoliskot. Täytä tortillat avokadosiivuilla, kaalilla, kalapaloilla ja avokadokastikkeella.
Avokadokastike kalatacoille
Halkaise avokado, poista kivi ja kuori puoliskot.
Yhdistä ainekset tehosekoittimen kulhoon ja hienonna kastikkeeksi.
Vinkki!
Kurvaa kiireessä pakastealtaan kautta ja käytä valmiita kalapuikkoja korvaamaan itse paneroidut kalafileet.