Kotivinkki

Parhaat kalatacot avokadokastikkeella

30 min
0
0

Parhaat kalatacot avokadokastikkeella

Teksti Jonna Vormala
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos
Kermainen avokado täydentää rapeat kalatacot, jotka saavat seurakseen mehevän punakaalislawn. Nappaa resepti talteen ja nauti meksikon raikkaista mauista!

Ainekset (12 kpl)

  • 400 g vaaleaa kalaa fileinä (esim. ahventa, kuhaa, turskaa)
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl suolaa
  • ripaus valkopippuria
  • 1 kananmuna
  • 1 ½ dl korppujauhoa
  • öljyä paistamiseen

Punakaalislaw

  • 500 g punakaalia
  • 2 rkl limen mehua
  • ½ tlsuolaa
  • 1 tl sokeria
  • ½ chilipalko

Lisäksi

  • 2 avokadoa
  • tuoretta korianteria
  • 12 pientä maissitortillaa

Avokadokastike

  • 2kypsää avokadoa
  • 1 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
  • 2 dl kreikkalaista jogurttia
  • 1-2valkosipulinkynttä
  • 2 rkllimen mehua
  • 1/2–1 tl suolaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Parhaat kalatacot valmistuvat näin:

  1. Sekoita suola ja pippuri jauhoihin yhdelle lautaselle, vatkaa munan rakenne rikki toiselle. Mittaa korppujauhot kolmannelle.
  2. Leikkaa ruodottomat kalafileet paloiksi. Kääntele ensin vehnäjauhoissa, upota sitten munaan ja lopuksi korppujauhoihin. Paista runsaassa öljyssä molemmin puolin rapeiksi.
  3. Suikaloi kaali ohueksi ja mausta limemehulla, suolalla ja sokerilla. Hiero kaalia hetki nyrkillä. Lisää silputtu chili. Anna maustua.
  4. Halkaise avokado, poista kivi, kuori ja viipaloi puoliskot. Täytä tortillat avokadosiivuilla, kaalilla, kalapaloilla ja avokadokastikkeella.

Avokadokastike kalatacoille

  1. Halkaise avokado, poista kivi ja kuori puoliskot.
  2. Yhdistä ainekset tehosekoittimen kulhoon ja hienonna kastikkeeksi.

Vinkki!

Kurvaa kiireessä pakastealtaan kautta ja käytä valmiita kalapuikkoja korvaamaan itse paneroidut kalafileet.

MITÄ PIDIT?
0