3,9(10)
Bataattipizzat avokado-pekonitäytteellä
Gluteeniton
Munaton
30 min
Korvaa pizzapohja vaihteeksi bataatilla! Hauskat, pizzahtavat bataattiviipaleet saavat pinnalleen rapsakkaa pekonia, juustoa ja raikasta avokado-limettiseosta. 
3.2.2017
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 kpl
2 kplbataattia (1,2 kg)
1/3 tlsuolaa
1/3 tlmustapippuria
170 gpekonia
100 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (2 dl emmantaali-mozzarellaraastetta)
Täyte
4 kplavokadoa
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria (rouhittuna)
1 dllimettimehua (2:n limetin mehu)
2 dltuoretta korianteria

Bataattipizzat – ohje:

  1. Leikkaa bataatit noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille leikkuupinta ylöspäin.
  2. Pistele bataatit haarukalla ja mausta ne suolalla ja pippurilla.
  3. Levitä pekoniviipaleet toiselle pellille.
  4. Kypsennä bataatteja 200 asteessa noin 20 minuuttia. Ripottele viipaleiden päälle juustoraastetta paiston puolessa välissä.
  5. Paista pekoniviipaleita noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.
  6. Leikkaa pekonit pieniksi paloiksi. Kuori ja murskaa avokado haarukalla, mausta ripauksella suolaa ja pippuria sekä limettimehulla.
  7. Täytä bataattipizzat avokadoseoksella ja pekonimuruilla.
  8. Viimeistele bataattipizzat korianterilla.
Lue lisää
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo