Bataattipizzat avokado-pekonitäytteellä

30 min
3
0

Bataattipizzat avokado-pekonitäytteellä

GL
MU
0
3
Korvaa pizzapohja vaihteeksi bataatilla! Hauskat, pizzahtavat bataattiviipaleet saavat pinnalleen rapsakkaa pekonia, juustoa ja raikasta avokado-limettiseosta. 
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 kpl)

  • 2 kplbataattia (1,2 kg)
  • 1/3 tlsuolaa
  • 1/3 tlmustapippuria
  • 170 gpekonia
  • 100 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (2 dl emmantaali-mozzarellaraastetta)

Täyte

  • 4 kplavokadoa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria (rouhittuna)
  • 1 dllimettimehua (2:n limetin mehu)
  • 2 dltuoretta korianteria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Leikkaa bataatit noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille leikkuupinta ylöspäin.

Pistele bataatit haarukalla ja mausta ne suolalla ja pippurilla.

Levitä pekoniviipaleet toiselle pellille.

Kypsennä bataatteja 200 asteessa noin 20 minuuttia. Ripottele viipaleiden päälle juustoraastetta paiston puolessa välissä.

Paista pekoniviipaleita noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.

Leikkaa pekonit pieniksi paloiksi. Kuori ja murskaa avokado haarukalla, mausta ripauksella suolaa ja pippuria sekä limettimehulla.

Täytä bataattipizzat avokadoseoksella ja pekonimuruilla.

Viimeistele bataattipizzat korianterilla.

Vinkki!

Kuvassa käytetyt astiat Finnish Design Shopista.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä