


Bataattipizzat avokado-pekonitäytteellä
30 min
Korvaa pizzapohja vaihteeksi bataatilla! Hauskat, pizzahtavat bataattiviipaleet saavat pinnalleen rapsakkaa pekonia, juustoa ja raikasta avokado-limettiseosta.
Reseptin ainekset
4 kpl
2 kpl
bataattia (1,2 kg)
1/3 tl
suolaa
1/3 tl
mustapippuria
170 g
pekonia
100 g
juustoa (rasvaa 25-35 %) (2 dl emmantaali-mozzarellaraastetta)
Täyte
4 kpl
avokadoa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria (rouhittuna)
1 dl
limettimehua (2:n limetin mehu)
2 dl
tuoretta korianteria
Bataattipizzat – ohje:
- Leikkaa bataatit noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille leikkuupinta ylöspäin.
- Pistele bataatit haarukalla ja mausta ne suolalla ja pippurilla.
- Levitä pekoniviipaleet toiselle pellille.
- Kypsennä bataatteja 200 asteessa noin 20 minuuttia. Ripottele viipaleiden päälle juustoraastetta paiston puolessa välissä.
- Paista pekoniviipaleita noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.
- Leikkaa pekonit pieniksi paloiksi. Kuori ja murskaa avokado haarukalla, mausta ripauksella suolaa ja pippuria sekä limettimehulla.
- Täytä bataattipizzat avokadoseoksella ja pekonimuruilla.
- Viimeistele bataattipizzat korianterilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat